Uită de balonare cu aceste remedii din plante

0
0

Ştii bine că unele alimente duc mai uşor la balonare, cu suita neplăcută de simptome: dureri abdominale, flatulenţă, eructaţii (eliminarea pe cale bucală a gazelor). Din fericire, există remedii din plante care favorizează eliminarea gazelor intestinale.

Fasolea, mazărea sau varza provoacă balonare, la fel şi legumele şi fructele crude, consumate în cantităţi mari. Fitoterapeuţii recomandă atât plante cu acţiune carminativă, care favorizează eliminarea gazelor intestinale, cât şi remedii antispastice, care ajută digestia şi calmează spasmele.

Menta

Remediile cu mentă au acţiune benefică şi favorizează digestia. Totodată, au acţiune uşor analgezică şi carminativă. Pentru a facilita eliminarea gazelor din intestin, este utilă infuzia de mentă. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate, lăsate la infuzat 10-15 minute în 150 ml de apă clocotită. Strecoară şi bea 2 căni pe zi, după mesele principale.

Maghiranul

Este recomandat de fitoterapeuţi pentru acţiunile sale antispastice stomacale şi carminative. Are în compoziţie ulei volatil, bun în caz de tulburări digestive. Lasă la infuzat una sau două linguriţe de plantă uscată la o cană de apă clocotită, 5-10 minute. Strecoară ceaiul şi bea 3 căni pe zi.

Află ce alte plante combat balonarea pe clickpentrufemei.ro.

10 sfaturi antibalonare

Alimente sănătoase care provoacă balonare

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite