Trucul neobișnuit al unui medic de a adormi în câteva minute

0
Publicat:

Un somn bun poate face o diferență imensă pe parcursul zilei, ajutându-ne să ne simțim revigorați și pregătiți să facem față la orice. Dacă te afli în imposibilitatea de a adormi, atunci poate vrei să încerci câteva trucuri „neobișnuite” de la un medic britanic.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Doctorul Daisy Mae a împărtășit trei sfaturi mai puțin cunoscute pentru cei care au nevoie de un pic de ajutor în a adormi și susține că acestea vă vor face să ajungeți în lumea viselor în doar câteva minute.

Primul ei truc are legătură cu menținerea ochilor deschiși, ceea ce poate părea mai degrabă o metodă ciudată, dar tocmai asta este ideea. Experta susține că ar trebui să te forțezi să rămâi treaz, deoarece îți va păcăli mintea să facă contrariul.

„Există de fapt o expresie pentru a descrie acest lucru, care se numește «intenție paradoxală», în care te provoci pe tine însuți să rămâi treaz și asta păcălește mintea să adoarmă”, explică ea.

„Tot ce trebuie să faci este să te întinzi în pat, să ții ochii deschiși cât mai mult posibil și să repeți frazele «nu adormi» sau «nu voi adormi». Mușchii ochilor ar trebui să obosească rapid și veți adormi în scurt timp”, a mai spus aceasta. 

Daisy Mae continuă să sugereze o tehnică de respirație, cunoscută sub numele de metoda 4-7-8.

„Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți limba pe cerul gurii pe toată durata exercițiului, chiar în spatele dinților”, ne instruiește ea.

„Apoi, expiră pe gură. Apoi, închideți gura și inspirați prin nas timp de patru secunde. Apoi, țineți-vă respirația timp de șapte secunde. Acum, că cele 4-7 au fost amândouă făcute, trecem la 8. Expiră pe gură timp de opt secunde. Repetă asta până când adormi repede”.

Iar ultimul ei sfat are legătură cu rememorarea evenimentelor din ziua respectivă.

Ea susține că trecerea în revistă a zilei poate face o mare diferență atunci când încerci să adormi.

„Trece în revistă în ce a constat ziua ta în timp ce te întinzi în pat, dar fă acest lucru începând de la momentul în care te-ai băgat în pat seara, până la prima oră în dimineața respectivă. Fă totul în ordine inversă. Acest lucru îți va menține mintea liberă de orice griji și va fi un pic mai provocator și mai puțin banal decât să vă parcurgeți ziua în ordinea corectă”, adaugă ea.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite