Trucul care scade pofta de mâncare: o jumătate de avocado la prânz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lasă la copt avocado pe masă, la temperatura camerei, înainte să-l consumi. Textura trebuie să fie ca aceea a untului FOTO Shutterstock
Lasă la copt avocado pe masă, la temperatura camerei, înainte să-l consumi. Textura trebuie să fie ca aceea a untului FOTO Shutterstock

Avocado ţine în frâu pofta de mâncare şi, în plus, scade nivelul glicemiei şi conţine grăsimi „bune“ care oferă protecţie cardiovasculară, arată un nou studiu.


73% din români au probleme cu greutatea. În multe cazuri, motivul este că mâncăm haotic şi ronţăim alimente bogate în calorii pe tot parcursul zilei. 

„Ciugulelile pe tot parcursul zilei sunt foarte periculoase, pentru că aduc un plus caloric pe zi de aproximativ 200-300 de calorii. Or, să ştiţi că obezitatea poate să se instaleze de-a lungul anilor tocmai prin acest plus de 200-300 de calorii pe zi. Poate chiar şi mai puţin, dar ţineţi cont că se adună, zilnic, 360 de zile pe an, zece ani. Atunci să nu ne mirăm dacă după zece ani avem un plus de 10-12 kilograme, să nu dăm vina pe vârstă sau pe hormoni. Plusul acesta de calorii perfid, insidios, ascuns, pe care nu-l remarci, practic, acesta este vinovat! Oamenii de ştiinţă au constatat că partea cea mai mare a obezităţii apare prin acest gen de plus caloric“, explică prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Pentru a combate acest ciugulit haotic şi pentru a scădea pofta exagerată de mâncare, oamenii de ştiinţă recomandă să includem întotdeauna avocado la masa de prânz. Cercetătorii de la Departamentul de Nutriţie al Universităţii Loma Linda din California spun că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de avocado la prânz reduce nevoia de a ciuguli pentru un interval de cinci ore.

În plus, avocado ajută la reglarea glicemiei, având un impact pozitiv important în cazul diabeticilor, şi conţine grăsimi „bune“ care protejează vasele de sânge şi inima, susţin specialiştii americani.

Un avocado copt de mărime medie conţine în jur de 250 de calorii şi 23 de grame de grăsimi.  Dar aceste grărimi sunt mai ales mononesaturate, adică tipul de grăsimi care, de fapt, scad nivelul colesterolului „rău“ în organism, în loc să-l crească, şi, deci, reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Studii anterioare au demonstrat că avocado ajută persoanele supraponderale să-şi reducă indicele de masă corporală şi au arătat chiar că fructul ar avea reale proprietăţi anticancer. 


Citeşte şi:

Nu e nevoie să pui lacăt pe frigider. Cele mai eficiente trucuri care taie pofta de mâncare fără sacrificii

Nu este vorba nici despre ceaiuri-minune, nici despre vreun praf sau vreun medicament, ci despre mici modificări ale obiceiurilor de zi cu zi care te vor ajuta să te simţi sătul fără să mănânci mult şi chiar să slăbeşti.

7 moduri să-ţi conturezi muşchii zi de zi fără prea mult efort

Prea puţini dintre noi au suficient timp sau sunt dispuşi să facă efortul de a merge la sală de trei ori pe săptămână, aşa cum recomandă specialiştii pentru un trup bine conturat şi, desigur, pentru a-şi menţine starea de sănătate. Dar sunt câteva mici lucruri pe care le putem face în fiecare zi, astfel încât să nu ne dăm programul peste cap.

TEST Eşti dependent de dulciuri?

Zahărul acţionează asupra zonelor din creier care sunt stimulate şi în cazul consumului de droguri sau de alcool, confirmă studiile recente. Prin urmare, prea mult zahăr poate duce la dependenţa de dulciuri. Care este relaţia ta cu zahărul?

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite