Trei alimente care dau strălucire tenului. Cum le poţi încorpora în dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de frumuseţea tenului, alimentaţia este la fel de importantă precum cremele sau loţiunile pe care le aplicăm pe faţă. Nutrienţii conţinuţi în alimente ne pot ajuta la fel de mult ca şi produsele cosmetice.

Dacă eşti în căutarea unor soluţii care să te facă strălucitoare în această primăvară, le poţi găsi chiar la tine în bucătărie.

„Antioxidanţii sunt cruciali când vine vorba de menţinerea tinereţii şi a strălucirii tenului. Ei luptă împotriva radicalilor liberi care determină îmbătrânirea prematură a pielii“, a declarat chirurgul plastic Antony Youn, din Troy, Michigan, citat de everydayhealth.com.

La fel de importante sunt şi vitamina A, licopenul şi fibrele. Din fericire, acestea se regăsesc în mai multe alimente care sunt uşor de încorporat într-o dietă. Iată despre ce este vorba:

Ceaiul verde

Polifenolii care se regăsesc în ceaiul verde se numără printre cei mai puternici antioxidanţi, potrivit. dr. Youn. O soluţie de încorporare a polifenolilor în dietă este să înlocuim cafeaua de dimineaţă cu o ceaşcă de ceai verde care conţine între 24 şi 45 de miligrame de cofeină sau putem înlocui apa sau sucul pe care le consumăm, tot cu ceai verde.

Mierea

Toate tipurile de miere sunt benefice pentru aceia care vor să aibă un ten cu aspect sănătos. Unii specialişti sunt de părere că  mierea produsă de albinele din Noua Zeelandă, obţinută din florile tufişurilor de manuka, este cea mai bogată în antioxidanţi.

„Este important acest lucru pentru că radicalii liberi produşi sub acţiunea soarelui distrug colagenul şi elastinul, proteine care fac pielea fermă şi elastică“, a explicat dr. Mona Gohara, profesor asociat la Yale School of Medicine, New Haven, Connecticut. Mierea poate fi adăugată în ceaşca de ceai verde sau poate fi pusă într-un iaurt simplu.

Castravetele

Are 96% apă – cea mai mare proporţie din toate legumele – ceea ce înseamnă că poate păstra cu uşurinţă hidratarea. „Întotdeauna iau cu mine un castravete atunci când călătoresc cu avionul, pentru a-l putea savura atunci când sunt acolo sus, la altitudine“, a declarat Josie Maran, fondatorul  Josie Maran Cosmetics.  „Acest lucru mă ajută să-mi păstrez tenul catifelat şi hidratat“. Castravetele este simplu de introdus în dietă ca parte dintr-o salată sau dintr-un sendviş. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite