Tratamente naturiste cu ginseng, planta atotvindecătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile ginsengului, o plantă despre care se crede că vindecă aproape orice boală FOTO: Shutterstock
Beneficiile ginsengului, o plantă despre care se crede că vindecă aproape orice boală FOTO: Shutterstock

Ginsengul este o plantă cu beneficii nepreţuite, fiind considerată de către chinezi un adevărat panaceu. Puteţi apela la tratamente naturiste cu ginseng pentru efectele revigorante în caz de epuizare fizică şi intelectuală, pentru a vă recăpăta pofta de  mâncare şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire celulară.

Există mai multe tipuri de ginseng (coreean, chinez, american, siberian), însă cele mai bune tratamente naturiste cu ginseng sunt realizate din cel siberian.

Se consideră că planta este cu atât mai eficientă cu cât este mai bătrână, deoarece în timp se acumulează mai multe substanţe active cu rol tămăduitor.

Extractul de ginseng are acţiune calmantă, tonică, rejuvenantă, antiinflamatoare şi aer rol stimulent asurpa sisetmului nervos.

Tratamente naturiste cu ginseng: beneficii pentru sănătate  

Ginsengul este una din plantele miraculoase şi cele mai eficiente pentru sistemul endocrin, cu precădere pentru glandele suprarenale. Acesta măreşte producţia de nuerotransmiţători şi fortifică celulele, mărind vitalitatea şi rezistenţa organismului.

Tratamentele naturiste cu ginseng sunt frecvent recomandate pentru persoanele care suferă de oboseală cronică şi duc lipsă de energie. Totodată, ginsengul accelerează şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, intervenind în scăderea nivelului de colesterol.

Rădăcina de ginseng este recomandată şi pentru fortificarea funcţiei pancreasului şi intervine în controlul concentraţiei de zahăr din sânge, prevenind apariţia diabetului sau ameliorând simptomele acestei afecţiuni.

Foarte important, ginsengul are un rol special în eliminarea stresului emoţional, mintal şi fizic.

Tratamente naturiste cu ginseng există şi pentru bolile pulmonare însoţite de expectoraţie abundentă (pneumonie, pleurezie, bronşită).

Studenţii pot beneficia de efectele acestei plante, mai ales în perioada examenelor, deoarece stimulează puterea de concentrare şi îmbunătăţeşte memoria.

Tratamente naturiste cu ginseng: contraindicaţii

Este de preferat ca persoanele cu probleme cardiace să evite ginsengul deoarece poate cauza fluctuaţii ale tensiunii arteriale. De asemenea, femeile însărcinate, cele care alăptează, persoanele care urmează să fie supuse unei intervenţii chirurgicale în scurt timp, cei care suferă de insomnie, tulburări psihice, diferite forme de cancer şi femeile diagnosticate cu endometrioză trebuie să evite urmarea unor tratamente naturiste cu ginseng.

Preparatele pe bază de ginseng nu se administrează concomitent cu alte băuturi sau alimente ce conţin cafeină sau alte medicamente stimulante.

Mare atenţie la produsele contrafăcute care au invadat piaţa suplimentelor alimentare! Pentru a vă bucura de efectele benefice ale tratamentelor naturiste cu ginseng, cumpăraţi suplimente doar din farmacii şi citiţi cu atenţie prospectul. 

Nu se recomandă administrarea pe o perioadă mai lungă de 6 săptămâni şi este de preferat să consultaţi medicul înainte de a apela la tratamente naturiste cu ginseng.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite