Tranzitul intestinal are nevoie de aceste alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi poate părea un subiect tabu, tranzitul intestinal joacă un rol esenţial în starea de sănătate a întregului organism.

Alimentaţia este responsabilă în jur de 93% de starea ta de sănătate.  Cu cât dieta ta este mai corectă, echilibrată şi mai bogată în fibre cu atât vei avea mai puţine probleme când vine vorba de tranzitul intestinal.
Iată care sunt alimentele ce nu ar trebui să îţi lipsească din dieta ta zilnică:

Prunele

Ca să îţi faci o idee asupra consumului de fibre pe care trebuie sa ţi-l administrezi, este bine să ştii faptul că o prună are aproximativ 1 gram de fibre. Importanţa fibrelor este vitală bunului demers al tranzitului intestinal deoarece previne constipaţia, mai ales din cauza zaharurilor şi a sorbotolului care se bucură de un efect puternic laxativ.

Iaurtul cu seminţe de in

Fie că alegi să combini seminţele de in cu iaurt, fie că alegi să le pui în salată, beneficiile aduse tranzitului sunt imense în ambele variante. O singură linguriţă de seminţe de in măcinate adună 2 grame de fibre. De asemenea fulgii de ovăz sunt un bun aliat care te va ajuta să previi constipaţia.

Iaurtul va favoriza buna funcţionare a tranzitului ajutându-te să mergi periodic la baie pentru a preveni de asemenea constipaţia.

Cafeaua de dimineaţa, leac veritabil

Cofeina este cel mai bun stimulent pentru a preveni constipaţia. Astfel că micul viciu matinal te va ajuta să reglezi tranzitul întestinal şi te va feri de eventualele probleme. Singurul aspect de care trebuie să ţii cont este acela că trebuie să eviţi lapte şi zaharul din cafea şi să nu depăşeşti un maxim de 2 ceşti pe zi deoarece te vei supune riscului de a te deshidrata.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente îţi reflează tranzitul intestinal!

Ceaiul de ghimbir te scapă de grăsimea din jurul taliei

Cauze posibile ale durerii de braţ stâng

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri