STUDIU Ustensilele de bucătărie din plastic închis la culoare sunt dăunătoare sănătății

0
Publicat:

Un studiu recent a demonstrat că obiectele din plastic închis la culoare pot elibera substanțe chimice nocive, punând în pericol sănătatea consumatorilor. Plasticul închis la culoare este tratat cu substanțe periculoase pentru a-l face mai greu inflamabil.

Caserole din plastic
Plasticul din bucătărie este o amenințare pentru sănătate. Foto: Arhivă Adevărul

Cercetătorul Megan Liu, de la Toxic-Free Future, susține că substanțele din plasticul negru pot fi periculoase pentru sănătate.

Un studiu a examinat 203 obiecte negre pentru a vedea dacă au în compoziție compuși de brom, substanțe care pot afecta sistemul endocrin și crește riscul de cancer.

Analiza a scos la iveală că peste 85% dintre acestea conțineau substanțe chimice ignifuge, interzise din 2021.

Potrivit studiului cercetătorului Megan Liu, reciclarea necorespunzătoare a plasticului tratat cu brom ignifug este responsabilă pentru prezența acestor substanțe periculoase în produsele de uz casnic, cu consecințe negative asupra sănătății umane.

Pentru a ne proteja sănătatea, este recomandat să folosim recipiente din metal sau sticlă. Aceste obiecte sunt mai sigure și de durată în ceea ce privește păstratrea optimă a alimentelor.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite