Secretul longevității unui bărbat de 100 de ani: rutina respectată de 39 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Les Savino din Hanover, Pennsylvania, a împlinit 100 de ani în luna august. Savino și-a păstrat aceeași rutină de antrenament pe care o are din anii '80, iar volumul de exerciții pe care îl face zilnic este incredibil.

Mai mult, Savino atribuie longevitatea sa vizitelor sale la sală de cinci ori pe săptămână.

Savino nu numai că are grijă ce mănâncă și ce bea, dar petrece trei ore în sala de sport în fiecare zi, de luni până vineri. 

Savino se antrenează între 7:30 și 10:30 dimineața și face acest lucru din 1983.

„Nu mai am chef să mă duc acum că am 100 de ani, dar tot mă duc. Știu că este necesar dacă vreau să mă bucur de viață. Majoritatea oamenilor la 100 de ani nu se mai bucură de viață. Zilele mele sunt la fel de normale ca atunci când aveam 30 de ani.

Exercițiile fizice sunt mult mai bune decât medicamentele... Mulți oameni trăiesc doar cu pastile, dar eu nu. Iau pastile pentru tensiune arterială ridicată și asta e tot ce am de făcut”, a declarat el pentru Today. 

În ceea ce privește antrenamentele specifice ale lui Savino, în zilele de luni, miercuri și vineri, el își dezvoltă forța ridicând greutăți. Folosește un număr impresionant de 15 aparate de haltere diferite și face 45 de repetări la fiecare, însumând 675 de repetări pe antrenament.

FOTO: Hanover Area YMCA
FOTO: Hanover Area YMCA

Apoi, în zilele de marți și joi, Savino se concentrează pe cardio și nu numai că pedalează aproximativ 13 kilometri, dar merge și 3 kilometri pe bandă.

De asemenea, Savino a subliniat că ambii săi părinți italieni au avut gene bune, mama și tatăl său murind la 89, respectiv 84 de ani.

Când vine vorba de dieta sa, Savino este pescatarian (practica de a include fructele de mare într-o dietă vegetariană - n.red.) și a spus că îi place să își încarce farfuria cu legume și fructe de mare - dar se  răsfăța cu o frittata de casă în fiecare săptămână.

„O mulțime de oameni se îndoapă cu mâncare. Eu mănânc doar [până când] apetitul meu este satisfăcut și apoi mă opresc.

Nu caut nicio mâncare specială. Comand totul din meniu, ca toată lumea. Dar, din anumite motive, nu prea mă interesează fripturile și carnea”, a explicat el.

Savino a mărturisit, de asemenea, că bea două martini pe seară și că își satisface pofta de dulce cu deserturi precum fursecuri și budincă de ciocolată, dar a adăugat că și înconjurarea cu cei dragi a fost cheia vieții sale lungi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite