Remedii naturiste pentru durerile musculare

0
0
Remedii naturiste pentru durerile musculare  FOTO Arhivă
Remedii naturiste pentru durerile musculare  FOTO Arhivă

Durerile musculare sunt cauzate în principal de suprasolicitare fizică şi leziuni în timpul activităţilor sportive. Dar şi virozele, în special gripa determină dureri de muşchi. Pe de altă parte, senzaţia de dureri în tot corpul este provocată de fibromialgie, o afecţiune asociată cu oboseala cronică. Ca soluţii terapeutice puteţi încerca o serie de remedii naturiste pentru durerile musculare.

Remediile naturiste pentru durerile musculare ne sunt prezentate de dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie.

Remedii naturiste pentru durerile musculare: cataplasme binefăcătoare

„În caz de dureri musculare, foarte eficiente sunt cataplasmele din cartofi cruzi, daţi pe răzătoare sau copţi în coajă şi apoi zdrobiţi şi amestecaţi cu lapte. Se mai pot prepara cataplasme cu infuzie concentrată din rostopască, echinacea şi mentă, în proporţii egale. Această infuzie se poate turna şi în apa fierbinte de baie. Utilă în caz de dureri musculare este şi cataplasma din pulbere de mentă, care se amestecă într-un vas cu apă călduţă, până ce se formează o pastă, care se pune într-un tifon şi se aplică pe locul dureros. Cei care suferă de dureri musculare pot încerca de asemenea cataplasma cu tinctură de arnică sau de ardei iute”, recomandă dr. Ruxandra Constantina.

Remedii naturiste pentru durerile musculare: băi calde

Durerea poate fi atenuată şi cu băi calde, sugerează dr. Ruxandra Constantina. În apa de baie se adaugă sare de Bazna (sare cu efect antireumatic), câteva picături de ulei esenţial de eucalipt, de lavandă sau de mentă. În paralel, se poate masa zona dureroasă cu gel cu arnică, cu balsam cu bitter suedez sau cu ulei esenţial de arnică în amestec cu ulei de mentă, ulei de eucalipt, ulei de rozmarin, lavandă.

 Remedii naturiste pentru durerile musculare: tincturi din plante

Intern, se pot administra tincturi din plante cu efect antiinflamator: rozmarin, lavandă, gheara-diavolului, gheara-mâţei, ghimbir , scoarţă de salcie. Şi capsulele cu ulei de peşte se pot dovedi utile în caz de dureri musculare.

În funcţie de cauză, dr. Ruxandra Constantina precizează că dieta se poate suplimenta cu calciu, magneziu, potasiu (din surse naturale).

Dintre remedii homeopatice, medicul recomandă administrarea pe cale generală Arnica CH30, 3 granule de 1- 2 ori pe zi, împreună cu preparatul gemoterapic extract din muguri de tei argintiu, 40 picături dizolvate în apă, de 1-2 ori pe zi, pentru relaxare generală.

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite