Pro sau contra regimului vegetarian?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii vor face cea mai mare salată din lume pe data de 23 septembrie
Bucureştenii vor face cea mai mare salată din lume pe data de 23 septembrie

Sunt vegetarienii mai puţin expuşi cancerului? Este regimul bazat pe verdeţuri o fiţă de-a vedetelor sau este un stil de viaţă care ne poate proteja de bolile secolului? Descoperă adevărul despre regimul vegetarian în următorul articol.

Tot mai mulţi români au decis să renunţe la carne. Până acum câţiva ani, acest regim era considerat o extravaganţă a vedetelor. Ei bine, de ceva timp şi persoanele obişnuite au ales un astfel de stil de viaţă.

Prieteni de-ai noştri ori cunoscuţi au fost convinşi să „divorţeze" de carne şi de lactate după ce au citit studii care incriminau alimentele de origine animală de apariţia a numeroase afecţiuni, printre care cancerul.

Regimul vegetarian se traduce prin consumul alimentelor de origine vegetală, la care se adaugă, opţional, ouă, produse lactate şi chiar peşte.

Cei 4 aşi ai cărnurilor

Prin eliminarea cărnii se renunţă la nutrienţi importanţi: vitamina A, vitamina D, colesterol şi vitamina B12. În cartea „Studiul China", autorii T. C. Campbell şi fiul spun de unde ne putem lua aceşti nutrienţi:

„Colesterolul este produs de corp în mod natural. Vitamina A poate fi produsă în organism din beta-caroten, pe care-l găsim în morcovi şi legume colorate, iar vitamina D, de asemenea poate fi produsă în corp, prin expunerea la soare timp de 15 minute, o dată la două zile".

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Cât de dăunători sunt hamburgerii?

Îndulcitorii artificiali ne dau peste cap digestia

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite