Polenul taie din kilograme. Cu ce trebuie asociat ca să dea rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat o adevărată fabrică de nutrienţi naturali polenul crud poate fi o variantă de a mai scăpa de kilograme, dar numai în asociere cu fructe şi legume. Altminteri, poate acţiona mai degrabă ca un stimulator al poftei de mâncare, atrag atenţia apifitoterapeuţii.

Nimeni nu se mai îndoieşte de faptul că polenul este un aliment-minune, bogat în nutrienţi naturali, adevărată sursă de combustibil de bună calitate pentru organism.

Astfel, polenul stimulează metabolismul, fapt care grăbeşte arderea caloriilor şi echilibrează metabolic organismul. Este foarte bogat în complexul de vitamine B, dar şi A, C şi E, antioxidanţi, inclusiv betacarotenul, calciu, fosfor, potasiu, fier magneziu, iod.  Totodată, contine de două ori mai multe proteine decât carnea de vită şi reuşeşte să aibe un conţinut de grăsimi foarte scăzut, dau asigurări apifitoterapeuţii.

Cu toate că are puţine calorii – cam una la fiecare gram – polenul  poate ajuta în curele de slăbit doar dacă se asociază cu legumele şi fructele.

„Într-o cură de slăbire  aş recomanda circa 200 de grame de polen crud pe zi, alături de fructe şi legume după cât simte fiecare nevoia să mânănce. Cura poate fi ţinută o săptămână sau două sau chiar 40 de zile. Dacă nu este asociat cu fructele şi legumele sau sucurile din legume şi fructe  polenul poate amplifica pofta de mâncare“, este de părere dr. Andreea Dragomirescu, apifitoterapeut.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite