Plantele de apartament care pot avea beneficii asupra sănătății

0
Publicat:

Deși sunt populare, în pricipal, pentru aspectul lor estetic, anumite plante de apartament pot face mai mult decât să înfrumusețeze o încăpere. Studiile arată că acestea pot avea beneficii semnificative asupra sănătății.

Plantele de apartament, benefice pentru sănătate FOTO Shutterstock
Plantele de apartament, benefice pentru sănătate FOTO Shutterstock

Cel mai important rol al lor este curățarea aerului de toxine. Cele mai bune plante de interior reușesc chiar să elimine substanțele chimice nocive dimprejurul lor. În plus, multe dintre acestea sunt rezistente și necesită întreținere redusă, un beneficiu pentru cei care nu au prea multe cunoștințe legate de creșterea și îngrijirea plantelor.

Cele mai benefice plante de apartament pentru sănătate

Planta șarpelui sau limba soacrei

Sansevieria trifasciata, cunoscută și ca planta șarpelui sau limba soacrei, este o plantă perenă veșnic verde (adică crește în toate anotimpurile) identificată prin frunzele sale ascuțite, care cresc până la 4 picioare înălțime.

Beneficii pentru sănătate: plantele șarpe pot elimina anumite cantități de poluanți ai aerului, cum ar fi benzenul (un produs chimic inflamabil, incolor sau galben deschis), formaldehida (un gaz incolor, inflamabil care poate provoca iritații și cancer) și, într-o măsură mai mică, tricloretilena (sau TCE, o substanță chimică organică incoloră, cancerigenă), așa cum a fost descoperit într-un studiu din 1989 al Administrației Naționale pentru Aeronautică și Spațiu.

Cum să-l îngrijești: Plantele șarpelui se dezvoltă în zone calde și luminoase, dar pot rezista și la umbră sau la lumină slabă. Ar trebui să fie udate în mod regulat primăvara și vara și mai puțin toamna prin iarnă.

Pothos de aur sau iedera diavolului

Epipremnum aureum, numit și pothos auriu sau iedera diavolului, poate fi diferențiat prin adăugarea de aur/galben la frunzele late, în formă de inimă ale pothosului.

Beneficii pentru sănătate: În studiul NASA menționat anterior, s-a descoperit că pothosul auriu filtrează oarecum formaldehida și TCE din aerul înconjurător. A îndepărtat 73% din benzen din aer și a funcționat încă bine fără frunzișul complet.

Cum să-l îngrijești: Golden pothos se descurcă cel mai bine în lumină indirectă medie spre mare și într-un mediu umed. Așteptați până când solul este pe jumătate uscat pentru a înmuia bine solul, permițându-i să se scurgă. Tăiați frunzele și tulpinile decolorate sau deteriorate.

Palmier de bambus

Chamaedorea seifrizii, sau palmier de bambus, palmier de salon sau palmier de stuf, poate crește până la 6,5 picioare înălțime în interior, este netoxic și are frunze înguste, în formă de lance, care cresc în sus și în afara tulpinilor centrale.

Beneficii pentru sănătate:

Citește continuarea pe site-ul Click!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite