Nucile previn bolile de inimă. De ce trebuie consumate cu prudenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nucile au multe calorii şi, consumate în exces, pot duce la obezitate
Nucile au multe calorii şi, consumate în exces, pot duce la obezitate

Nucile conţin acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 cu rol în prevenirea bolilor cardiovasculare. Într-o dietă sănătoasă ele trebuie să fie consumate cu prundenţă, din cauza conţinutului caloric crescut.

La fel ca şi alunele, arahidele, migdalele sau fisticul, şi nucile sunt surse vegetale importante de proteine şi fibre, dar şi de lipide, în special mono şi polinesaturate. Sunt de asemenea sursă importantă de vitamina E şi B2, fosfat, potasiu, magneziu, cupru şi seleniu.  

Nucile conţin acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 cu rol în prevenirea bolilor cardio-vasculare. Consumul de nuci ar putea reduce drastic şi riscul de cancer – cu 15% -, potrivit unui nou studiu realizat la Imperial College London şi citat de publicaţia „The Telegraph“. Potrivit acestuia, persoanele care consumă cel puţin 20 de grame de nuci pe zi au riscuri mici să dezvolte boli grave. O altă descoperire a studiului este că nucile reduc la jumătate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii.

„Nucile şi alunele sunt bogate în fibre, magneziu şi grăsimi polinesaturate - nutrienţi benefici pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare şi reducerea nivelului de colesterol. Unele nuci, în special cele pecan, sunt pline de antioxidanţi care  luptă împotriva stresului şi reduc riscul de cancer“, a declarat Dagfinn Aune, unul dintre coautorii studiului.

Cantitatea de nuci consumată nu ar trebui să crească însă foarte tare pentru că acestea sunt bogate în grăsimi - 51 la 100 de grame – adică au un conţinut caloric crescut şi pot duce la obezitate. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite