Mituri despre creşterea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mituri despre creşterea părului    FOTO Arhivă
Mituri despre creşterea părului    FOTO Arhivă

Visezi la un păr lung şi mătăsos? Ai încercat tot felul de trucuri, dar părul tău parcă stă pe loc? Poate că nu ai aplicat măsurile potrivite. Există numeroase mituri despre creşterea părului. Îţi propunem să descurcăm micile probleme legate de creşterea podoabei capilare.

Şampoanele care pretind stimularea creşterii firului de păr sunt ineficiente. Ele nu fac decât să usuce excesiv pielea capului şi să provoace despicarea firelor de păr. Indicat este să optezi pentru un şampon blând, care nu agresează scalpul şi care previne căderea părului. Periodic, este bine să schimbi tipul de şampon.

Utilizarea în exces a produselor de îngrijire este dăunătoare pentru păr. Ideea conform căreia cu cât am îngriji mai mult părul, cu atât ar creşte mai bine este falsă. O masă pe săptămână şi aplicarea balsamului sunt suficiente pentru îngrijirea părului. Părul este maltratat dacă aplici prea multe produse diferite, se deteriorează şi nicidecum nu va creşte mai repede.

Mituri despre creşterea părului: drojdie de bere, uleiuri esenţiale

Drojdia de bere este un produs natural care stimulează creşterea capilară. Ea conţine săruri minerale, aminoacizi şi vitamine care favorizează secreţia de keratină şi fortifică rădăcina firului de păr. Alte produse naturale care ajută la creşterea părului sunt uleiurile esenţiale. Amestecaţi 5-7 picături de ulei esenţial de rozmarin în şamponul obişnuit, lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi. Rezultatele se pot observa atât imediat: părul este mai catifelat şi mai viguros, cât şi pe termen lung, prin creşterea mai rapidă. Acest remediu poate fi preparat fie cu ulei esenţial de lavandă, fie de mentă, fie de urzică.

Mituri despre creşterea părului: împletirea părului

Este adevărat: menţinerea părului împletit protejează părul şi previne ruperea sau despicarea firelor. Lungimea podoabei capilare nu stagnează aşadar din cauza deteriorării şi astfel vei avea părul lung şi strălucitor pe care ţi-l doreşti.

Mituri despre creşterea părului: tunsul şi fazele lunii

Se spune că dacă îţi tunzi părul când luna este în creştere, atunci părul va creşte mai rapid. Din păcate, e doar un mit. Părul are trei faze de creştere, dar acestea nu au absolut nicio legătură cu fazele lunii. Aşa că nu are niciun rost să îţi faci programare la coafor în zilele cu lună nouă.

Mituri despre creşterea părului: anotimpurile şi părul

În schimb, succesiunea anotimpurilor influenţează creşterea părului. S-a dovedit că părul nu creşte în acelaşi mod pe toată durata anului. Vara, creşterea părului este mai rapidă, în timp ce toamna este o perioadă de regres, când pierdem mai mult păr decât de obicei. Având în vedere acest calendar, cel mai bine este să ne tundem primăvara pentru a stimula regenerarea acestuia, iar vara să poată creşte din plin.

Mituri despre creşterea părului: părul creşte diferit

Părul nu creşte uniform. Viteza de creştere diferă în funcţie de amplasarea firelor de păr. De exemplu, firele de pe creştet cresc mai rapid decât cele de la tâmple. Creşterea părului depinde şi de sex. Potrivit testelor ştiinţifice, femeilor le creşte mai rapid părul decât bărbaţilor. Dar asta nu e tot. Creşterea depinde şi de tipul de păr. Spre exemplu, părul creţ creşte cu doar 0,9 cm pe lună, în timp ce părul drept câştigă 1,2-1,5 cm lunar. Într-o singură zi, firul de păr creşte cu 0,23-0,60 mm.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite