Mihaela Bilic, despre reţeta de pâine permisă inclusiv persoanelor cu intoleranţă la gluten

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nutriţionistul Mihaela Bilic
Nutriţionistul Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a vorbit într-un interviu recent despre reţeta de pâine după care ar putea fi făcut un produs permis inclusiv persoanelor care au intoleranţă la gluten.

Nutriţionistul recomandă ca pâinea să fie făcută cu maia, conform procedeelor tradiţionale.

„Făina ar trebui să nu fie atât de albă şi rafinată, să ne intoarcem la procedeele tradiţionale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important. Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranţă la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai uşor de digerat", a explicat medicul Mihaela Bilic într-o emisiune TV, potrivit DC Medical

„Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care şi-ar dori să facă asta şi nu pot, iar noi ne comportăm ca nişte copii râzgâiaţi cărora li s-a urât cu binele", a mai spus nutriţionistul. 

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri