Merele ajută la scăderea colesterolului sanguin. Unde sunt concentraţi fitonutrienţii din aceste fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Merele au un conţinut bogat de vitamina C ajutând sistemul imunitar să funcţioneze optim
Merele au un conţinut bogat de vitamina C ajutând sistemul imunitar să funcţioneze optim

Merele sunt cele mai populare fructe, disponibile indiferent de anotimp. Pe cât de banale sunt, pe atât de benefice pentru sănătate, atrag atenţia medicii nutriţionişti.

Un măr pe zi ţine doctorul departe! Nimic mai adevărat, chiar dacă ne-am plictisit poate să citim despre beneficiile acestor fructe foarte populare la noi.

Potrivit „Abecedarului de nutriţie“ coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, merele conţin carbohidraţi, fibre alimentare şi potasiu. Totodată, sunt o bună sursă de vitamina C, vitamină care se pierde în mare parte în procesul de transformare în sucuri şi compoturi.

Potrivit aceleiaşi surse, mărul ar trebui consumat în stare proaspătă şi cu coajă, atât pentru aportul de fibre, cât şi pentru faptul că, imediat sub coajă este concentrată majoritatea fitonutrienţilor.

Merele conţin pectină care poate ajuta la scăderea colesterolului sanguin, şi celuloză care reglează tranzitul intestinal.

Consumat crud, cu coajă, ajută la curăţarea dinţilor şi la masarea gingiilor.

Utilizarea sub forma plăcintei cu mere însă îl transformă într-un aliment neprietenos din cauza adaosului de zahăr şi de grăsimi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite