Masca din ceai negru care te scapă de mătreață

0
Publicat:

Ceaiul negru, renumit pentru proprietățile sale antioxidante, poate fi un real aliat și în îngrijirea părului. Este o sursă excelentă de tanin, care va închide nuanța părului treptat. De asemenea, îl va lăsa strălucitor și plin de vitalitate.

Tratament pentru păr, făcut din ceai Foto Shutterstock (imagine cu caracter ilustrativ)
Tratament pentru păr, făcut din ceai Foto Shutterstock (imagine cu caracter ilustrativ)

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți, iar consumul său oferă numeroase beneficii precum: îmbunătățirea sănătății inimii, scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și a zahărului din sânge.

Puțini știu însă că băutura are numeroase proprietăți și pentru podoaba capilară. Specialiștii afirmă despre ceaiul negru este aliatul ideal în a scăpa de mătreață, dar și de firele albe, conform healthline.com. De asemenea, utilizarea sa ajută la căpătarea unui păr strălucitor.

Cum poate fi folosit ceaiul negru pentru păr

Ceaiul negru conține catechine, taninuri, polifenol și flavonoide, benefice firului de păr, întrucât îi oferă strălucire și îi stimulează creșterea. Totul printr-o simplă clătire, după ce părul a fost spălat cu șampon.

Cel mai simplu mod de utilizare este adăugarea unei linguri de ceai negru într-o jumătate de litru de apă fierbinte. După ce ceaiul s-a infuzat, ideal este să fie puțin lăsat la răcit, pentru a nu arde scalpul. Clătirile cu ceai negru implică aplicarea ceaiului negru pe păr și lăsarea acestuia să stea de la câteva minute la o oră. Procedura poate fi repetată la fiecare spălare.

Totodată, datorită concentrației de teaflavine și tearubigine, care îi conferă culoarea închisă caracteristică, ceaiul negru poate ajuta la un efect de culoare mai bogată, în special pentru părul închis și poate ajuta la reducerea aspectului părului gri.

Tratamentul nu funcționează însă bine pentru persoanele cu păr blond, roșu, alb sau alte culori mai deschise.

Masca din ceai negru

Ca ingrediente este nevoie doar de un ou și câteva linguri de ceai negru.

Mod de preparare: Sparge un ou într-un recipient și adaugă câteva linguri de ceai infuzat. Amestecă bine ingredientele. Masca ar trebui să aibă consistența unei smântâni.

Mod de utilizare: Aplică masca pe scalp și pe firele de păr. Înfășoară capul cu o folie și un prosop. Lasă masca să acționeze 20 de minute.

După o lună de utilizare regulată, părul ar trebui să devină mai lucios și lipsit de mătreață. Nu va mai cădea și vor crește fire noi. Este recomandată utilizarea de 3 ori pe săptămână.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite