Sfaturi pentru îngrijirea părului. Reguli pe care ar trebui să le urmezi pentru un păr sănătos VIDEO

0
Publicat:

Un dermatolog din Londra a dezvăluit pe TikTok ce trebuie și ce nu trebuie să facem atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Dr. Aamna Adel susține că și-ar fi dorit să știe aceste lucruri la vârsta de 20 de ani, relatează Daily Mail.

Conform dermatologului, trebuie să aplicăm protecție solară pe scalp. Foto Arhivă
Conform dermatologului, trebuie să aplicăm protecție solară pe scalp. Foto Arhivă

Dermatologul realizează adesea videoclipuri pentru a ajuta internauții să înțeleagă cum să aibă grijă de cel mai mare organ al corpului. De asemenea, dr. Aamna Adel vorbește despre piele, păr și unghii pe contul ei de TikTok, unde are 1,3 milioane de urmăritori. 

Evită să-ți prinzi părul 

Deși ar putea fi tentant să-ți prinzi părul într-o coadă de cal sau într-un coc, dr. Adel susține că acest lucru ar putea fi dăunător pentru păr

Nu mai purtați părul în coafuri strânse atât de des”, afirmă dermatologul. Acest lucru poate duce la „căderea părului, cunoscută și sub numele de alopecie de tracțiune, care poate fi ireversibilă”, a mai adăugat ea. 

Cum se aplică corect șamponul uscat 

Conform dr. Aamna Adel, aplicarea incorectă a șamponului uscat ar putea deteriora părul. 

Pe asta aș fi vrut să o știu mai devreme, acesta este modul corect de a folosi șamponul uscat. Dacă încerci să îți împrospătezi părul între spălări folosind șampon uscat, cheia este să îl lași acolo câteva minute”, susține ea. 

Astfel, șamponul uscat absoarbe tot excesul de sebum.  

SPF pe scalp 

Dermatologul a sfătuit, de asemenea, că trebuie să aplicăm protecție solară pe scalp. „Nu uitați, scalpul este ca și pielea voastră, trebuie să îl protejați. Mie îmi place să folosesc un spray cu SPF”, a afirmat dr. Adel. 

Nu frecați niciodată părul ud cu un prosop 

În timp ce mulți ar fi tentați să își frece părul proaspăt spălat cu un prosop pentru a-l usca cât mai repede, Dr. Adel a avertizat că acest lucru l-ar putea deteriora. 

Părul este, de fapt, cel mai fragil atunci când este ud”. În schimb, puteți utiliza un prosop din microfibră, care „ajută doar la absorbția întregului exces de apă fără a vă deteriora părul”. 

Șamponul este doar pentru scalp 

Îndepărtați șamponul de pe scalp și este mai mult decât suficient pentru a vă curăța restul părului", susține dr. Adel. 

Ambele videoclipuri publicate au adunat peste 45.000 de aprecieri, iar internauții au fost încântați de aceste sfaturi. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite