Întinereşte-ţi tenul cu citrice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din portocale poţi încerca un remediu cosmetic la-ndemână împotriva acneei
Din portocale poţi încerca un remediu cosmetic la-ndemână împotriva acneei

Ştiai că dacă amesteci sucul unei lămâi cu un pahar cu apă obţii un excelent tonic pentru ten? Însă din citrice mai poţi prepara o mulţime de reţete de frumuseţe. Câteva ţi le spunem noi!

Citricele sunt o importantă sursă de vitamina C, esenţială pentru sănătatea pielii. Nelipsită din multe creme, vitamina C este implicată în sinteza colagenului.

Acesta este o proteină care asigură elasticitatea şi fermitatea tegumentului, previne ridurile, ajută cicatrizarea şi are o importantă valoare antioxidantă.

Fie că le consumi ca atare, fie că le aplici direct pe piele sau le foloseşti pentru măşti cosmetice, citricele pot deveni aliatul frumuseţii tale.

Lămâia, tonică pentru piele

Bogată în enzime care pot îndepărta celulele moarte de pe piele, lămâia este o soluţie tonică excelentă.

Dacă ai tenul gras, aplică zeama stoarsă de la o lămâie pe porţiunile lucioase, astfel previi producerea coşurilor şi a punctelor negre.

Ai pori dilataţi? Bate un albuş şi amestecă-l cu 5 picături de zeamă de lămâie. Lasă amestecul pe faţă 15 minute, apoi clăteşte.

Dacă ai tenul uscat, îţi poţi prepara săptămânal o mască din 3 linguriţe de suc de lămâie, 3 linguriţe de miere şi jumătate de linguriţă de pastă de varză (pisezi o foaie de varză fiartă). Amesteci, laşi pasta pe faţă 10 minute, apoi clăteşti.

Contra ridurilor, amestecă o linguriţă de miere cu 5 picături de zeamă de lămâie şi cu 5 picături de ulei de migdale dulci (de la magazinele cu produse naturale). Laşi masca pe faţă 20 de minute, după care clăteşti cu apă.

Portocalele combat acneea

Din portocale poţi încerca un remediu cosmetic la-ndemână contra acneei.

Dai coaja unei portocale pe răzătoarea mică şi amesteci cu puţină apă, până obţii o pastă, pe care o aplici pe leziunile acneice.

Află mai multe trucuri pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite