„Ginsengul românesc” şi mierea te ajută să treci peste răcelile de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătina, numită şi „ginsengul romanesc”, conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, nivelul acestei vitamine fiind de zece ori mai mare faţă de cel al citricelor, consumul acesteia alături de miere în zilele de toamnă reprezentând un antidot împotriva răcelilor.

Cătina poate fi si mai bună decât un vaccin gripal. Dimineaţa, pe stomacul gol, o linguriţă de cătină cu miere va face minuni pentru organismul tău.

Dacă ai pus cătină la macerat în miere de albine este timpul să o consumi chiar dacă bobitele acrişoare nu sunt pe gustul tău.

Datorită concentraţiei foarte mari de vitamina C, cătina te fereşte de răceli şi, cum în aceasta perioadă de trecere de la toamnă spre iarnă pericolul este mare, nu ezita, gândeşte-te la efectele benefice ale bobiţelor de „ginseng românesc

Cătina este folosită pentru a combate boli precum cele de piele, stres, anemie şi hepatită. Cătina este considerată un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicată şi pentru tratarea afecţiunilor ficatului, splinei şi rinichilor.

Fructele de cătină pot fi consumate ca atare, în starea lor naturală sau pot fi preparare cu miere, dar există şi variante de sirop de cătină.

În Romania, cătina creşte în mod sălbatic în zona subcarpatică din Moldova şi Muntenia.

Fructul de cătină conţine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Cătina este bogată şi în beta-caroten, dar şi zaharuri, aminoacizi esenţiali şi acizi graşi esenţiali.

Principalele proprietăţi ale cătinii sunt:

- tratarea bolilor digestive;

- tonifiant general, antianemic, vitaminizant;

- foarte bun antiinflamator;

- efect antigripal, întăreşte sistemul imunitar;

- mugurii au efect afrodiziac;

- scade durata de convalescenţă după boala;

- cicatrizant puternic;

- îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului;

- protector împotriva radiaţiilor solare sau de altă natură.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite