FOTO Nemţii ne cumpără măceşele şi cătina, din care fac dulceaţă, ceaiuri sau medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele de pădure reprezintă o sursă de venit pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa, demnă de luat în seamă în fiecare an. În această perioadă merg bine la export  măceşele şi cătina, care s-au vândut cu peste 1.000 de euro tona. Marfa ajunge direct pe mesele menţilor care fac fie dulceaţă, fie ceaiuri sau alte medicamente.

Din pădurile proprii, Direcţia Silvică a adunat în acest an, peste 85 de tone de măceşe şi 35 de tone de cătină care iau drumul Germaniei. Pădurarii au sarcina ca în fiecare an să adune oamenii la cules şi să strângă “recolta”.

“Le culeg alte persoane. Noi decât sortăm şi ambalăm. E periaoda optimă pentru fructele de pădure”, spun angajaţii Adăpostului de Fructe de la Ulmi

După ce sunt culese, măceşele sunt sortate şi ţinute două zile într-o încăpere la precongelare, la o temperatură de -5 grade celsius. După asta se mai ţin alte două-trei zile la -25 de grade într-o altă începăre, înainte de a fi vândute.

“Sortarea se face foarte atent. Condiţiile de calitate impuse partea germană fiind foarte exigente. Fructele de pădure, în general, sunt folosite în două domenii: în industria alimentară şi în industria farmaceutică”, a declarat Victor Dumitru, şef Adăpost Fructe.

Nemţii vor face gemuri, compoturi, ceaiuri, coloranţi pentru vinuri sau medicamente naturale. Afacerea este una extrem de profitabilă pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa, care face an de an, din măceşe şi cătină, peste 100.000 de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite