Ghid de nutriţie:Grâul dur dă calitatea pastelor

0
0
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Pastele pot fi fabricate din grâu moale sau din grâu dur. Care sunt mai bune şi cum le deosebim la raft ne spune în continuare specialistul nostru.

Citeşte eticheta!

Grâul moale este soiul cel mai cultivat în lume. Pastele fabricate din acest tip de grâu se lipesc şi se rup, au un indice glicemic ridicat (motiv pentru care nu sunt recomandate diabeticilor) şi au puţine calităţi nutritive.

Pe eticheta acestora este trecut ca ingredient făina de grâu. În schimb, cele din grâu dur nu se lipesc, au un indice glicemic mai scăzut, nu îngraşă la fel de mult şi sunt hrănitoare, conţinând o cantitate mare de proteine. Pe eticheta lor se menţionează tipul: „griş de grâu dur".

Se consumă doar cu legume

Indiferent de tipul ales, pastele nu trebuie consumate cu carne, ci doar cu legume şi cu sosuri vegetale. Pastele sunt indicate în prima parte a zilei, nu mai târziu de ora 15.00. 

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite