Evită mezelurile dacă ai astm. Dieta indicată în această afecţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii au stabilit deja o legătură între mezeluri şi cancer. Acum, ei afirmă că unele persoane cu astm riscă o înrăutăţire a simptomelor în cazul în care consumă carne procesată.

Mai mult de 4 porţii pe săptămână de carne procesată este dăunătoare persoanelor cu astm, acestea riscând o înrăutăţire a bolii, afirmă un nou studiu al cercetătorilor francezi, citata de bbc.com.

Cercetătorii consideră că explicaţia constă în conţinutul de nitriţi – un conservant utilizat la prepararea cârnaţilor şi a şuncii – care afectează căile respiratorii. Însă, mai spun aceştia, avem nevoie de mai multe studii care să ne confirme acest lucru.

Jumătate din persoanele care au luat parte la acest studiu desfăşurat între 2003 şi 2013 sufereau de astm. Studiul a arătat că aceia care au consumat mai mult de 4 porţii pe săptămână – adică 8 felii de şuncă sau 4 cârnaţi, de exemplu, au suferit înrăutăţiri ale astmului până la finalul studiului.

În concluzie, experţii au recomandat consumul a maximum 70 de grame de carne roşie pe zi pentru menţinerea sănătăţii.

Dr. Erika Kennington, şefa asociaţiei specialiştilor în astm din Marea Britanie a declarat că şi alte alimente pot juca rolul de potenţatori ale astmului în cazul unor persoane, motiv pentru care nu poate fi indicată o dietă specific, la modul general. „Pentru majoritatea oamenilor cu astm indicaţiile de dietă sunt aceleaşi ca pentru orice altă persoană: alimentaţia echilibrată cu multe produse proaspete sau neprocesate, cu puţin zahăr, sare şi grăsimi saturate“.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite