Este bine sau nu să bem bere atunci când stăm la plajă? Ce spun specialiștii

0
Publicat:

Ideea de a bea o bere pentru a ne răcori pe timp de vară este o iluzie, avertizează specialiștii. Deși ideea le surâde multora, medicii ne atrag atenția că alcoolul, fie și în cantități mici, accentuează deshidratarea.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Terasele de pe litoral au tot mai mulţi clienți, dovadă că vând chiar și 300 de litri de bere pe zi, potrivit stirileprotv.ro. 

La o terasă din sudul stațiunii Mamaia, dozatorul de bere funcționează de dimineață și până seara, iar barmanii abia dacă au timp să schimbe butoaiele.

„Am vândut într-o zi undeva la patru butoaie de bere, ceea ce înseamnă aproape 200 de litri”, a declarat un vânzător pentru sursa citată. 

„Pe plajă nu se vând tăriile, pentru că e soare, e cald și te moleșește instant. În weekend vindem și 300 de litri de bere pe zi, doar draft”, a povestit Răzvan Chițan, administrator de bar.

Cine vrea să cheltuiască mai puțin vine cu alcoolul în bagaj, de acasă.

După bere, vinul spumant şi cel rose sunt cele mai vândute băuturi alcoolice.

„Vinul e mai răcoritor, așa dacă beau bere mă umflu în burtă, trebuie să merg la baie mai des. Mie îmi place vinul rose. Mulţumesc lui Dumnezeu, duc”, a declarat un turist. 

Urmează în top coktailurile alcoolice preparate cu măiestrie de barmani. Dezavantajul e ca toate conțin mult zahăr.

„Se bea alcool în cantități industriale. Fac aproximativ 100 de cocktailuri pe zi”, a declarat un barman. 

Din păcate însă, salvamarii spun că zilnic intervin în situații în care, pe fondul consumului de alcool, turiștii se aventurează în larg.

„Consumase foarte mult alcool, apoi și-a luat avânt și a intrat în apă, apa era destul de agitată, valurile l-au luat, el nu avea funcții să înoate, înota lent, noi am intervenit și l-am scos imediat”, a declarat salvamarul Ivan Valentin. 

„Se poate face chiar accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut în urma consumului excesiv de băuturi alcoolice în combinație cu căldura, pentru că determină o deshidratare accentuată”, a detaliat un medic cardiolog Răzvan Maxim. 

În plus, temperatura ridicată a corpului, dată de consumul de alcool, poate duce la blocarea musculaturii în contact cu apa rece a mării, ceea ce face înotul imposibil.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite