Berea nu e doar pentru băut. Șapte întrebuințări diferite ale acestei băuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de bere crește semnificativ vara, însă lichidul acidulat și ușor alcoolizat care potolește setea poate avea multe alte întrebuințări.

Berea poate fi folosită, printre altele, ca tratament cosmetic FOTO Shutterstock
Berea poate fi folosită, printre altele, ca tratament cosmetic FOTO Shutterstock

Berea este una dintre cele mai populare băuturi din lume, ocupând locul al treilea după apă și ceai, ceea ce o face cea mai populară băutură alcoolică la nivel mondial. Multe persoane nici nu o consideră doar o băutură, ci un aliment. Până în 2011, în Rusia, berea era inclusă oficial în categoria băuturilor non-alcoolice, iar acest lucru nu se referă la berea fără alcool.

Se presupune că berea a apărut acum aproximativ 6.000 de ani, iar în prezent există peste 20.000 de tipuri diferite de bere. Ingredientele de bază sunt apă, hamei, drojdie de bere și malț. În mod obișnuit, berea conține aproximativ 5% alcool, dar există și beri cu conținut mai mare, între 7% și 9%.

Blondă, brună, filtrată sau nefiltrată: berea e băutura sezonului de vară, deși nu trebuie să abuzăm, ci să ne hidratăm corespunzător cu apă. Deși nimic nu se compară cu o bere rece într-o zi toridă, această băutură poate fi folosită în moduri la care unii dintre noi nu s-au gândit vreodată.

Iată ce întrebuințări poate avea berea

Gătit și marinare

Berea poate fi folosită în diverse marinade pentru carne de porc, vită sau pui, deoarece ajută la frăgezirea cărnii și la aromatizarea ei. În plus, berea e un ingredient în diverse mâncăruri: supe, sosuri, tocănițe, fripturi. Ea poate adăuga un gust distinct și un plus de aromă în preparatele culinare.

Înlocuitor pentru drojdie

Berea poate fi utilizată ca agent de creștere în diverse aluaturi, pentru pâine sau produse de patiserie. Datorită conținutului de drojdii naturale, berea poate ajuta la dospirea aluaturilor și la obținerea unor produse cu textură moale și pufoasă.

Tratament cosmetic

Unele persoane utilizează berea pentru a-și clăti părul, deoarece ajută la strălucirea și întărirea firului de păr. Un păr aspru, tern, devin mai lucios și mătăsos după ce e spălat cu bere. Berea poate fi folosită și ca tratament de înfrumusețare pentru corp, deorece curăță și catifelează pielea. Hameiul are proprietăţi purificatoare şi antibacteriene, de aceea poate ajuta la ameliorarea acneei. Aplicați-o pe față cu o dischetă de bumbac, lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți cu apă.

Îngrășământ pentru plante

Berea poate fi utilizată ca îngrășământ natural pentru plante. Datorită conținutului de vitamine, minerale și substanțe nutritive, berea diluată poate fi folosită pentru a hrăni plantele și pentru a stimula creșterea lor.

Redă strălucirea bijuteriilor

Pentru a reda aspectul strălucitor bijuteriilor şi al obiectelor metalice, le poţi lăsa câteva minute în bere, apoi le cureți bine cu o periuță de dinți și le clătești cu apă rece.

Curățarea mobilei

Datorită conținutului de alcool, berea poate fi utilizată pentru îndepărtarea petelor sau murdăriei minore de pe mobila din lemn. Însă trebuie avut în vedere că excesul de lichid poate deteriora lemnul, deci este recomandat să folosiți cantități mici de bere și să ștergeți imediat suprafața cu o cârpă uscată.

Îndepărtarea petelor

Berea ajută la îndepărtarea petelor mici de pe tapițerie, cum ar fi petele de cafea sau vin. Înmuiați o cârpă curată în bere și tamponați ușor zona pătată. Apoi, ștergeți bine cu o cârpă umedă și apoi cu una uscată, pentru a îndepărta excesul de lichid.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite