DOVEDIT Zahărul ne atacă inteligenţa

0
0

Ceea ce mănânci afectează modul în care gândeşti, spun specialiştii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) citaţi de AFP. De altfel, unele alimente ne „atacă" inteligenţa.

Fructoza din siropurile cu care se îndulcesc sucurile şi deserturile industriale (sirop de porumb - corn syrup) ar putea fi vinovată pentru rezultatele proaste la examene. Ba chiar, pe termen lung, ea ar putea reduce considerabil capacitatea de memorare, de gândire logică şi chiar coeficientul de inteligenţă.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe animale de laborator de oamenii de ştiinţă americani de la UCLA.

Citeşte şi:
De la anul, testul HIV se va putea face acasă

Ce medicamente afectează auzul

Nu mai gândim clar

În cadrul cercetării, animalele care au băut timp de şase săptămâni suc îndulcit cu sirop de porumb nu s-au mai descurcat la fel de bine ca înainte în labirinturi complicate şi erau mult mai lente decât atunci când erau hrănite sănătos. De altfel, analizele realizate la nivelul creierului şoriceilor au indicat faptul că numărul conexiunilor cerebrale (legăturile dintre neuroni) a scăzut drastic după cele şase săptămâni.
„Neuronii animalelor de laborator nu mai funcţionau la parametri normali şi, de aceea, şoarecii nu mai gândeau clar şi nu-şi mai puteau aminti traseele pe care le învăţaseră cu şase săptămâni înainte pentru a ieşi din labirint", a explicat Fernando Gomez-Pinilla, neurochirurg şi coordonatorul cercetării.

Diagnosticul de cancer este copleşitor. Vorbeşte despre boală!

Omega 3 combate efectele negative

Potrivit specialiştilor americani, pentru stimularea memoriei şi a gândirii, mai ales în timpul examenelor, ar trebui să consumăm alimente bogate în acizi graşi Omega3 (seminţe de in, ulei de rapiţă, nuci, alune, peşte oceanic: macrou, hering, somon, ton, cod, sardine). De asemenea, sunt utile suplimentele cu acid docosahexaenoic - DHA (un tip de Omega 3 cu lanţ lung).

Mâncarea grasă se depune pe talie în doar 3 ore

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite