Dietele îngraşă! Cauze pentru care creştem în greutate. Ce „reţetă“ funcţionează cu adevărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pierderea în greutate presupune schimbarea cu totul a stilului de viaţă
Pierderea în greutate presupune schimbarea cu totul a stilului de viaţă

E limpede! Nu vom slăbi niciodată decât dacă ardem mai multe calorii decât consumăm. Există însă o serie de alte motive pentru care creştem în greutate, iar unele dintre acestea pot părea surprinzătoare, atrag atenţia experţii în sănătate.

Femeile sunt de departe mult mai dispuse decât bărbaţii să urmeze reţetele de slăbit, dar şi mai predispuse la a suferi de diverse boli precum tiroida hipoactivă sau sindromul ovarului polichistic din pricina cărora să fie mai grase.

Dr. Marilyn Glenville, expertă în sănătatea femeii şi nuttiţie, a întocmit un top al cauzelor care adaugă un surplus de kilograme şi, în mod surprinzător poate, pe primul loc sunt dietele.

Potrivit sursei citate mai sus, studiile făcute până acum au demonstrat că, în mod sigur, dietele îngraşă! „Este destul de simplu“, spune aceasta. „Când restricţionaţi regimul alimentar, organismul crede că este vorba despre o reducere de mâncare şi nu ştie exact cât va ţine această situaţie de ”foamete“. Ca urmare, ajunge „să ia măsuri“.

Care sunt acestea?  În primul rând, este încetinit metabolismul pentru a nu mai arde atâtea calorii pe care le consideră insuficiente. În al doilea rând, dă drumul muşchilor şi apei pentru a păstra depositele de grăsime. Rezultatul general este acela că ni se pare doar că slăbim, în fapt pierdem masă musculară şi apă şi încetinim metabolismul. După o pierdere iniţială în greutate, când reîncepem să mâncăm normal greutatea revine sub formă de grăsime.

Dietele fără grăsimi nu funcţionează

Supraalimentarea şi lipsa exerciţiilor fizice. Caloriile arse trebuie să fie musai mai multe decât cele consumate, altminteri nu vom slăbi în veci. Cu toate acestea, nu este chiar atât de simplu. Trebuie luate în calcul nu doar caloriile consumate, ci şi felul acestora. Astfel, trebuie să consumăm alimente sănătoase din trei grupe de alimente: grăsimi – în principal, nesaturate; carbohidraţi nerafinaţi, sînătoşi, precum cei proveniţi din fructe; Şi proteine: peşte, ouă, nuci, seminţe.

Nici dietele lipsite de grăsimi sau sărace în grăsimi nu funcţionează pentru că alimentele conţin adesea ingrediente nesănătoase – în special zahăr şi sare. Orice conţine zahăr în cantităţi mari dezechilibrează glicemia.

Ce „reţetă“ funcţionează cu adevărat

Deficienţele nutriţionale. Avem nevoie de niveluri optime de vitamine, minerale, grăsimi esenţiale şi aminoacizi pentru a fi sănătoşi şi a arde excesul de grăsime atunci când e cazul. Dacă nu le avem, în corp se declanşază  poftete care cresc apetitul. Dacă răspundem prin consum de alimente de proastă calitate, lipsite de nutrimente corpul ne va tot îndemna să mâncăm.

Intoleranţele alimentare, alergiile, medicamente, îndulcitorii artificiali sau infecţiile fungice sunt alţi factori din pricina cărora avem mai multe kilograme decât am vrea.

Singurul mod de a slăbi cu succes este acela de a ne schimba pentru totdeauna obiceiurile de dietă, simultan cu practicarea exerciţiilor fizice – 10.000 de paşi pe zi sau 30 de minute de genuflexiuni, flotări, fandări, abdomene, aerobic, înot, ciclism, ba chiar grădinărit şi curăţenie prin casă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite