Dieta pentru muşchi bine conturaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dieta pentru muşchi
Dieta pentru muşchi

Degeaba faci sport dacă nu mănânci adecvat şi degeaba te rezumi doar la alimente sănătoase şi fără grăsimi dacă nu faci sport.

Un lucru esenţial în ceea ce priveşte întreţinerea şi consolidarea masei musculare este faptul că metabolismul trebuie să fie alert aproape în permanenţă.

Nu ţine diete drastice!

În mod normal, muşchii sunt principalii consumatori de calorii, dar atunci când aparatul digestiv este suprasolicitat, printr-un aport crescut de produse artificiale sau prin combinaţii alimentare grele, mai rămâne prea puţină energie pentru musculatură.

Pentru a evita reducerea masei musculare în favoarea grăsimii, trebuie să nu comitem o eroare pe care foarte multă lume o face în timpul curelor de slăbire. Este vorba despre dietele drastice, acelea în care aportul caloric este mult prea mic pentru a întreţine procesele naturale ale corpului.

În această situaţie, când organismul nu primeşte suficientă energie prin alimentaţie, şi-o ia din rezervele musculare, astfel că muşchii „slăbesc". Şi, totodată, se declanşează procesul care face ca organismul să intre în stare de alertă şi să acumuleze, sub formă de grăsime, orice calorie pe care o primeşte.

Cu toţii ştim că principalele componente musculare sunt proteinele. Prin urmare, ele trebuie să se regăsească în dieta tuturor persoanelor care urmăresc consolidarea masei musculare. „Consumul de proteine slabe, cum ar fi carnea de vită slabă, carnea de pui, de peşte şi brânza degresată, păstrează metabolismul la o intensitate maximă pentru o perioadă lungă de timp şi, deci, este favorabil musculaturii corporale", explică biologul nutriţionist Livia Nena de la Bio Nutriliv din Bucureşti.

Aliaţi de top ai musculaturii

- Ouăle: Proteinele din ouă au o valoare biologică superioară celor provenite din alte surse. În plus, sunt bogate în vitamina B12, necesară pentru metabolizarea grăsimilor şi pentru contracţiile musculare.

- Migdalele: Doi pumni de migdale pe zi recomandă specialiştii atât pentru completarea aportului de proteine, cât şi pentru conţinutul de vitamina E uşor asimilată de organism. Această vitamină este esenţială pentru regenerarea muşchilor.

- Iaurtul: Este o combinaţie perfectă de proteine şi carbohidraţi, ambele necesare pentru întreţinerea şi tonifierea muşchilor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite