Dieta pe grupe de sânge, care promite un slăbit eficient, evaluată de nutriționistul Mihaela Bilic: „Nu vă amăgiți”

0
Publicat:

Regimul pe grupe de sânge a fost la modă în anii '90, dar sunt încă multe persoane care-l caută, inspirate de vedetele care l-au urmat. Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce această dietă „e o mare vrăjeală”.

Mihaela Bilic. FOTO Facebook/Mihaela Bilic
Mihaela Bilic. FOTO Facebook/Mihaela Bilic

Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sânge, spune Mihaela Bilic, care, în urmă cu câteva zile a argumentat de ce nu acesta este secretul reușitei unei diete.

Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală (...). Multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sânge. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo, regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Peter d’Adamo afirma că metabolismul și reacția organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta:

- Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate.

- Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe, iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate.

- Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați, au de eliminat porumbul, grâul leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb au chimie bună cu produse lactate, carnea, ouăle și legumele verzi.

- În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei se recomandă lactate fructe de mare și legume, iar carnea roșie cu moderație.

„Nu are nicio legătură cu grupa lui de sânge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă”

Mihaela Bilic spune că, deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7.000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică.

„Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni care au făcut un studiu pe 1455 de participanți. Timp de o lună aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sânge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită. Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sânge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi”, mai spune Mihaela Bilic.

„Nu vă amăgiți!”

Cunoscutul medic nutriționist amintește că orice cură de slăbire funcționează dacă te ții de treabă.

„Nu grupele de sânge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare. Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sânge!”, încheie Mihaela Bilic.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite