Nutriționistul Mihaela Bilic: Tot ce e gras e sănătos. Dacă avem kilograme în plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos

0
Publicat:

Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o nouă declarație care poate fi controversată. Explicațiile ulterioare însă elimină orice controverse. Nutriționistul spune că, deși orice e gras e bun, este foarte important să avem un echilibru între cât mâncăm și câtă energie consumăm.

Nutriționistul Mihaela Bilic FOTO Facebook
Nutriționistul Mihaela Bilic FOTO Facebook

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că trebuie să mâncăm atunci când ne e foame și până când ne săturăm, adică până când avem senzația de sațietate. Mai mult, ea spune că nu trebuie să mâncăm alimente dietetice, ci dimpotrivă, putem alege alimentele grase fără probleme.

Să mănânci sănătos înseamnă în primul rând sa mănânci în funcție de senzațiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă să mănânci intuitiv (în funcție de apetit, pofte) și nu în ultimul rând sa nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă și frunze!”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Dacă avem kilograme în plus înseamnă că mâncăm prea mult

Medicul însă face precizarea că trebuie să mâncăm bazându-ne pe senzația de foame și nu de poftă, adică să ne bazăm pe simțirile noastre precum foamea sau senzația de sațietate pentru a ne opri din mâncat.

Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simțuri cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile și informațiile raționale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri și idei care sunt ușor de manipulat și de influențat, corpul în schimb nu poate fi păcălit. Și dacă ceva ne place cu adevărat, înseamnă ca e sănătos și ne face bine”, spune ea într-o post are pe rețelele de socializare.

În ce privește programul de mese și numărul acestora, nutriționistul recomandă ca fiecare să-și stabilească ritmul propriu. Ea însă atrage atenția la echilibrul dintre cantitatea de mâncare consumată și consumul de energie al organismului.

Cât despre program și număr de mese, fiecare e liber să decidă ritmul care i se potrivește. Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai <bogați>, alții mai <săraci>… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme în plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!”, mai explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite