Un medic american susține că a reușit să întinerească 20 de ani. Ce face în fiecare dimineață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul în longevitte Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, susține că „vârsta sa biologică” (bazată pe markeri ai sănătății celulare) este de 43 de ani, datorită anilor în care și-a perfecționat rutina personală, adoptând un stil de viață sănătos. 

Medicul Mark Hyman susține că vârsta sa biologică este de 43 de ani FOTO Gotham Mag
Medicul Mark Hyman susține că vârsta sa biologică este de 43 de ani FOTO Gotham Mag

Deși testele pentru determinarea vârstei biologice pot fi controversate, există dovezi solide că obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și gestionarea stresului îți pot prelungi viața, notează Insider.

Cu toate acestea, Hyman nu este împotriva procesului de îmbătrânire. El își dorește ca oamenii să îmbătrânească mai frumos și într-un ritm mult mai lent. El consideră că este o concepție greșită să te gândești că îmbătrânirea vine automat cu probleme de sănătate, cum ar fi durerile de articulații, gândirea încețoșată și bolile cronice.

Noua sa carte,  „Young Forever” („Tânăr pentru totdeauna”), prezintă știința îmbătrânirii sănătoase, cu sfaturi pentru obiceiuri care să vă prelungească nu doar durata de viață, ci și „durata sănătății”.

El a spus că strategiile de longevitate, cum ar fi o alimentație bună și exercițiile fizice, sunt esențiale nu doar pentru o viață lungă, ci și pentru o calitate mai bună a vieții, iar rutina sa sănătoasă ajută la evitarea problemelor pe termen mai lung, menținându-l în același timp în formă maximă chiar și acum, la vârsta de 63 de ani.

„Cei care adoptă un stil de viață sănătos nu doar că adaugă ani la viața lor, ci și viață la anii lor”, a spus Hyman.

El își începe ziua cu meditație, cafea și timp pentru a scrie

Hyman a spus că primul lucru pe care îl face în fiecare dimineață, după ce se trezește la ora 6, este să mediteze timp de 20 de minute.

Apoi, își savurează cafeaua de dimineață și își dedică timp scrisului.

Dovezile sugerează că ambele obiceiuri pot contribui la longevitate. Cafeaua este legată de un risc mai mic de afecțiuni precum bolile de inimă și demența și oferă o multitudine de compuși vegetali numiți antioxidanți. Meditația poate contribui la îmbunătățirea sănătății mentale și la reducerea stresului, un factor important în ceea ce privește rapiditatea cu care îmbătrânim.

După cafeaua sa, Hyman are o rutină de antrenament despre care a spus că l-a ajutat să construiască mușchi și să reducă durerile de spate.

„Înainte făceam yoga, tenis sau mergeam pe jos. Antrenamentul de rezistență mi-a transformat cu adevărat corpul și sănătatea”, a spus el.

Cercetările sugerează că chiar și cantități mici de antrenament de rezistență pot reduce riscurile. În timp ce ridicarea greutăților este o formă excelentă de antrenament de rezistență, benzile de rezistență pot oferi o opțiune convenabilă dacă călătoriți sau nu aveți acces la o sală de sport.

Hyman a declarat că antrenamentul său de dimineață durează aproximativ 30 de minute, dar, dacă este posibil, îi place să facă mișcare pe parcursul zilei cu activități precum drumeții sau ciclism.

„Fericirea mea constă în aproximativ trei ore de exerciții fizice pe zi”, a spus el.

După antrenamentul de dimineață, Hyman folosește un duș cu aburi și o baie rece, rămânând în apa de 40 de grade timp de trei minute. Unele dovezi sugerează că expunerea la cald și rece poate reduce inflamația și îmbunătăți metabolismul.

Micul său dejun pentru o îmbătrânire sănătoasă este bogat în proteine și plin de nutrienți.

După antrenamentul de dimineață, Hyman se alimentează cu ceea ce el numește un „shake de îmbătrânire sănătoasă”, cu o combinație de nutrienți vegetali și grăsimi sănătoase din ingrediente precum fructe de pădure, semințe de chia și semințe de cânepă.

De asemenea, el are 48 de grame de proteine, un nutrient esențial pentru construirea și menținerea mușchilor, pe care îl obține adăugând pudră de proteine din zer în shake-ul său.

„Pe măsură ce îmbătrânești, masa musculară este mai importantă. Este o piesă esențială pentru o îmbătrânire sănătoasă”, a spus Hyman.

El urmează o dietă „pegan”, o combinație de paleo și vegană care se concentrează în principal pe alimente integrale pe bază de plante, a declarat anterior pentru Insider.

Hyman a spus că rutina sa de suplimente include creatină, pentru sănătatea mușchilor și a creierului. El ia, de asemenea, un tip special de acid gras recent descoperit, numit C15:0, ce îl ajută la un somn mai bun, mai multă energie și la reducerea stresului. 

Pentru persoanele care nu au încă o rutină sănătoasă, schimbările alimentare pot fi una dintre cele mai simple schimbări de făcut, la fel ca și adăugarea mai multor activități fizice.

„Cele mai importante lucruri sunt exercițiile fizice și o dietă cu grăsimi sănătoase și alimente vegetale”, a spus Hyman. „Nicio cantitate de suplimente nu le poate înlocui pe acestea”.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite