Dietă de toamnă: dovleacul te ajută să slăbeşti 4 kilograme în 7 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta cu dovleac, specifică toamnei, este pe cât de eficientă, pe atât de simplă şi accesibilă. Tot ce trebuie să faci ca să dai jos câteva kilograme este să profiţi de abundenţa dovlecilor în această perioadă şi să incluzi acest aliment sănătos în dieta de zi cu zi.

Dovleacul este o sursă bogată de substanţe nutritive: vitamine, îndeosebi vitamina A şi vitamina C, fibre alimentare, antioxidanţi şi magneziu. Conţinutul mic de calorii face din dovleac un aliment potrivit pentru un program de slăbire. 100 de grame de miez de dovleac au doar 39 de calorii.

Dieta cu dovleac poate fi ţinută 1-2 săptămâni, timp în care dovleacul trebuie consumat zilnic, şi continuată până la o lună, în care dovleacul să se regăsească în dietă de câteva ori pe săptămână. Dieta cu dovleac te poate ajuta să slăbeşti până la 4 kg în prima săptămână.

Secretul succesului este că dieta cu dovleac este hipocalorică şi are triplu efect: diuretic, laxativ şi detoxifiant. Cu alte cuvinte, vei mânca puţin şi vei elimina mult.

Un mare avantaj al dovleacului în cura de slăbire îl reprezintă gustul plăcut şi asigurarea senzaţiei de saţietate. Datorită conţinutului de fibre, dovleacul este consistent şi te ajută să slăbeşti fără să te înfometezi. Fibrele din miezul de dovleac pot ajuta şi la scăderea colesterolului şi reglarea digestiei.

Cum se prepară dovleacul

Pentru această dietă, dovleacul poate fi consumat copt, fiert la aburi sau crud. Este lesne de înţeles că trebuie evitate plăcintele sau prăjiturile cu dovleac. Este bine să alegi dovleci mai mici, dar cu miez cât mai portocaliu. Culoarea intensă arată conţinutul mare de betacaroten (precursor al vitaminei A) şi antioxidanţi. De preferat ar fi să optezi pentru un dovleac mai puţin dulce.

La micul dejun poţi mânca două felii de pâine prăjită cu un iaurt sau un ou, un pahar cu suc de dovleac.

La prânz ai de ales între mai multe variante în care sunt incluse dovleacul: supă-cremă de dovleac sau dovleac preparat la aburi cu friptură de vită ori de pui.

La cină poţi opta fie pentru brânză de vaci cu dovleac copt, fie pentru o salată cu legume, dovleac ras, ghimbir, alături de peşte.

Dovleacul copt presărat cu scorţişoară, fără zahăr, este ideal pentru gustările dintre mese. Dacă ţi se mai face foame pe durata zilei, poţi mânca o mână de seminţe de dovleac prăjite, fără sare.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite