Dieta cu dovleac: slăbeşti 3 kg în 7 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este sezonul în care gospodinele aşteaptă cu nerăbdare dovlecii, pentru a-i transforma în plăcinte şi supe-creme delicioase. Dovleacul este şi una din legumele cu aport energetic scăzut, fiind recomandat în regimurile pentru slăbit.

Cum acţionează                                                  

100 de grame de dovleac înseamnă 8 grame de fibre şi oferă 40 de calorii – lucru esenţial pentru cei care doresc să elimine excesul de kilograme. Alimentele bogate în fibre oferă o senzaţie de saţietate de durată, deoarece alimentele se digeră mai lent şi rămân în stomac o perioadă mai lungă de timp. Fibrele încetinesc absorbţia zahărului şi a glucozei în organism. Atunci când ţii dietă este important să echilibrezi nivelul de zahăr din sânge, deoarece excesul duce la creşterea producţiei de insulină, care determină formarea celulelor adipoase.

Beneficiile dovleacului

Este bogat în betacaroten, un antioxidant care-ţi protejează vederea şi întăreşte sistemul imunitar. În acelaşi timp, leguma combate retenţia de apă şi are efect diuretic. Conţine vitaminele A, E, C şi B, precum şi fier şi magneziu. Este recomandat celor care au probleme cu circulaţia sângelui sau care suferă de afecţiuni digestive.

Află cum să slăbeşti cu dieta cu dovleac pe clickpentrufemei.ro. 

Diete anticelulitice cu efecte maxime
Trucuri ca să-ţi învingi poftele alimentare

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite