De ce se iau antibioticele la ore fixe

0
Publicat:

Antibioticele sunt prescrise pacienților care au anumite tipuri de infecții bacteriene. Durata tratamentului variază în funcție de tipul de infecție și de severitatea sa.

Antibioticele trebuie luate numai după sfatul medicului FOTO Shutterstock
Antibioticele trebuie luate numai după sfatul medicului FOTO Shutterstock

În prezent, peste 100 antibiotice diferite sunt disponibile pentru a trata o gama largă de infecții, de la infecții minore la infecții amenințătoare de viață.

Durata tratamentul poate fi în doză unică sau doar câteva zile, atunci când diagnosticul este cistita, timp de cinci- șapte zile până la două săptămâni  în cazul pneumoniei, timp de patru – șase săptămâni sau luni, în cazul infecțiilor osoase sau la nivelul inimii, sau timp de mai multe luni pentru pacienții cu acnee), spun specialiștii Clinicii Regina Maria.

Specialiștii avertizează că nu trebuie să oprești administrarea antibioticului la jumătatea perioadei recomandate de către medic, chiar dacă vei observa că vei începe să te simți mai bine după 48-72 de ore.

Tratamentul complet este necesar pentru a ucide bacteriile. Eșecul de a lua un antibiotic așa cum a fost prescris de către medic, în doză și pe durata recomandată, poate duce la necesitatea reluării ulterioare a tratamentului și poate favoriza răspândirea rezistenței la antibiotice la alte bacterii.

De regulă, medicul recomandă o schemă de tratament. Substanțele active din medicament trebuie să fie prezente în organism în mod constant, astfel încât să poată face față infecției. În cazul în care se sare peste o doză, organismul nu are parte de acea protecție constantă.

Bacteria nu va fi eradicată din organism, ea favorizând selectarea de tulpini rezistente. În cazul unui tratament viitor cu același medicament, organismul va răspunde mult mai greu.

Dacă ai uitat să iei o doză de antibiotic, ia acea doză imediat ce îți amintești și apoi continuă să iei schema de antibiotic că de obicei. Dacă este aproape momentul pentru următoarea doză, sari peste doză omisă și continuă schemă de antibiotic ca de obicei. Nu lua o doză dublă pentru a compensa doza uitată, avertizează medicii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite