Cum să te cunoşti mai bine pe tine însuţi şi să-ţi găseşti un partener compatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a putea dezvolta relaţii durabile şi semnificative cu cei din jur, trebuie mai întâi de toate să te cunoşti bine pe tine însuţi. Psihoterapeuta Alina Iliescu, creatoarea platformei ARI Love, a fost la Adevărul Live să ne explice paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a ne desluşi mai bine personalitatea, dar şi compatibilităţile.

În cele mai multe cazuri, compatibilitatea persoanelor care au relaţii stabile este între 0 şi 39%, arată studiile. „Acesta este cruntul adevăr, oamenii îşi aleg în general o persoană care să li se potrivească pentru moment, ajung să facă un compromis şi rămân toată viaţa cu ea, mai ales dacă în această ecuaţie au apărut şi copiii. Avem atât de multe exemple în jurul nostru, unde se vede cu ochiul liber că partenerii respectivi nu se potrivesc şi nu este nevoie de un test de personalitate să le spună acest fapt. Majoritatea preferă să trăiască făcând compromisuri decât să schimbe ceva“, subliniază psihoterapeuta Alina Iliescu, personality profiler şi fondatoarea platformei ARI Love.

Am aflat de la specialista noastră, la Adevărul Live de la ora 15.00, ce trebuie să facem concret pentru a ne cunoaşte mai bine propria personalitate şi cu ce oameni din jurul nostru suntem compatibili.

Principalele declaraţii:

ARI Love este o plantormă unde oamenii îşi pot face cel mai complex test de personalitate, iar apoi pot vedea ce persoane sunt cele mai compatibile cu ei. Cartea personalizată are peste 600 de pagini, este o enciclopedie a personalităţii. Testul este grilă, în cel mult 50 de minute acesta poate completat. Răspunzi la toate întrebările, apoi matricea deschizi peste 500 de sertare şi scoate capitolul care ţi se potrivesc şi le plasează în carte. Îţi apare unde eşti genial, care sunt joburile potrivite. încrederea în tine, relaţia ta cu corpul, capacitatea de a iubi, care sunt stiulurile vestimentare care ţi se potrivesc profilului psihic. 

Toţi avem buzunare de autism. Când ai aşa ceva ai deficienţe de socializare şi comunicare. Se observa acest lucru la personele cu profil tehnic, în general. Nu vorbim însă de patologie aici, ci de oameni normali.

Fixaţia pe zona orală, cei care fumează sau mănâncă mult pot avea avantaje de care nu sunt conştienţi. Ei pot deveni bucătari foarte buni, pentru că au dezvoltate simţul olfactiv şi gustativ foarte dezvoltate.

Ceea ce am afla din această carte aflăm ceea ce am afla din trei an de terapie, de două ori pe săptămână, care ne-ar costa câteva mii de euro. Această carte în schimb costă 50 de dolari.

Cartea printată are 10 kilograme şi e foarte scumpe, costă 700 de dolari. De aceea, cel mai bine e s-o ai online. Intri acolo şi-ţi scoţi ceea ce te interesează.Printezi capitolele care te intresează şi citeşti 50 de pagini, când doreşti.


Psihoterapeuta Alina Iliescu, în studioul Adevărul Live FOTO Marian Iliescu

Alina Iliescu psihoterapeut FOTO Marian Iliescu

Vorbim de 500 de la puterea 500. E foarte greu să găseşti oameni cu aceeaşi personaliate ca a ta. Există 2% şanse să întâlneşti un om cu acelaşi profil psihic.

Am creat o echipă de 100 de oameni profesionişti, care au făcut psihoterapie, şi am unit toate cercetările care s-au făcut în ultimii 100 de ani şi le-am aşezat în cele 10.000 de pagini. 

Platforma e disponibilă de la începutul anului în limba română. Prima reacţie este "WOW!". Am vrut s-o facem atât de mare pentru a arătat cât de complecşi suntem. Singura platfomrmă similară din lume e Harmony, care în momentul de faţă este cea mai accesată după Google.

Platforma are două secţiuni. Una este dedicată persoanelor care vor acces doar la carte şi una care oferă acces şi la persoanale compatibile cu tine, de dating. Platforma este foarte securizată, nimeni nu are acces la cartea ta. Datingul funcţionează aşa: ai intrat, ţi-ai făcut cartea, apoi matricea îţi căută parteneri compatibili. Asemănările trebuie să fie în toate zonele importante, ambiţia trebuie să fie în acelaşi fel. Oamenii se ceartă pentru că au modele diferite. Tu îi explici ceva, dar el nu înţelege nimic, de parcă i-ai vorbi în japoneză. 

Poţi să găseşti parteneri compatibili oriunde în lume. Avem accesări din mai multe ţări, din Brazilia de exemplu. Dacă la o persoană găseşti procent de compatibilitate de 80% e bine să îi acorzi atenţie, pentru că se întâmplă rar. Dacă în baza noastră există de date sunt 10.000 de persoane, pe tine te pot vedea doar 20 de persoane cu care eşti compatibil. Un singur nivel de compatibilitate are 250 de pagini de cod de programare. 

Tipologia clientului nostru e următoarea: sunt oameni care muncesc, au un anumit venit, dar nu prea au timp. 

Dacă faci cartea, psihoterapia va intra în ritm accelerat. Pentru psihoterapeuţi e un instrument foarte util. 

Această muncă a durat 3 ani. Timp de 2 ani, s-a muncit 20 de ore pe zi. S-a investit peste 1 milion de euro. În momentul de faţă căutăm investitori pentru a face cunoscută platfoma. În România sunt doar 3% pentru nişa noastră. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite