Cum să alegi cea mai bună cafea pentru tine. Cinci sfaturi care te ajută să savurezi cea mai aromată licoare

0
Publicat:

Când alegeți tipurile de boabe de cafea pe care doriți să le preparați trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Sute de sortimente de cafea sunt pe piață și nu există două la fel. Prin urmare, poate fi dificil să-l alegi pe cel potrivit pentru gustul tău. 

Există câteva reguli pentru a alege cafeaua care vi se potrivește FOTO Shutterstock
Există câteva reguli pentru a alege cafeaua care vi se potrivește FOTO Shutterstock

1. Cunoașterea gustului preferat

 Trebuie să știi ce aromă de cafea preferi pentru a o alege pe cea mai potrivită pentru tine. Doar pentru că o cafea este scumpă sau recomandată de un expert nu înseamnă că va fi pe gustul tău, scrie homegrounds.co

Diferite tipuri de boabe de cafea, Arabica, Robusta, Liberica și Excelsa, toate au profiluri diferite de aromă și funcționează cel mai bine cu diferite metode de preparare. Fiecare tip de boabe de cafea poate produce o gamă largă de arome, în funcție de procesarea și prăjirea acestuia. De exemplu, boabele de cafea spălate tind să aibă o aromă mai consistentă decât cele procesate în mod natural.

În general, dacă preferați cafeaua mai dulce, atunci boabele Arabica sunt singura variantă. Se caracterizează prin diferite arome, inclusiv arome fructate, nuci și ciocolată. Pe de altă parte, dacă preferați cafeaua dulce-amară, cafelele Robusta, Liberica și Excelsa sunt  opțiuni excelente. Sau un amestec din oricare dintre acestea cu boabe Arabica poate oferi o licoare delicioasă. 

2. Care sunt categoriile de selecție

Înțelegerea diferitelor categorii de selecție a boabelor de cafea este importantă atunci când alegeți un tip de cafea. Există multe modalități de clasificare a cafelei: după varietate, aromă, nivelul de prajire, conținutul de cofeină, măcinare, metoda de preparare, aditivi  etc. 

3. Ce cantitate de cofeină doriți

Nu toate boabele de cafea sunt egale în cantitatea de cofeină, așa că a ști ce cantitate conține fiecare sortiment este o modalitate excelentă de a vă decide ce cafea să cumpărați. Boabele de cafea Excelsa au cel mai scăzut conținut de cofeină dintre cele patru, cu aproximativ 1 g de cofeină la 100 g de boabe. Urmează Liberica, cu 1,23 g de cofeină la 100 g de fasole. Cafeaua Arabica are 1,61 g/100 g, iar Robusta este cea mai bogată cofeină, cu 2,26 g/100 g.

4. Verificați Data Prăjirii

Dacă vrei cea mai gustoasă cafea , este esențial să știi când a fost prăjită. Cea mai bună perioadă pentru a bea cafea este între 4 zile și o lună după prăjire.

În primele zile de după prăjire, boabele de cafea eliberează o cantitate semnificativă de dioxid de carbon într-un proces numit degazare. Dar dacă așteptați prea mult, își pierde din complexitatea aromei. 

Care boabe de cafea sunt cele mai sănătoase?

Cel mai sănătos tip de cafea este Arabica, dar această afirmație vine cu câteva avertismente. 

Principalele componente sănătoase din cafea sunt trigonelina, colina și acizii clorogenici. S-a demonstrat că acestea previn boli precum Parkinson, Alzheimer, multe forme de cancer și boli cardiovasculare. După prăjire, boabele Arabica au conținut mai ridicat din acești compuși decât boabele Robusta. Acestea fiind spuse, boabele Arabica conțin mai puțină cofeină decât boabele Robusta, iar cofeina este bine cunoscută pentru creșterea nivelului de energie și a performanței.

Care boabe sunt mai dulci?

Boabele de cafea Arabica sunt în mod natural mai dulci decât boabele Robusta, Liberica sau Excelsa. Acesta este un alt aspect de care trebuie să țineți cont. Dacă vrei să eviți zaharurile, s-ar putea să fii mulțumit de dulceața unei cafele Arabica, în timp ce ai putea fi tentat să adaugi zahăr la o băutură Robusta amară.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite