Cum poți să scoți mai repede alcoolul din organism. Trucurile care te scapă de greață și durerea de cap

0
Publicat:

Există trucuri care te pot ajută să scapi mai repede de alcoolul din organism și, implicit, de mahmureală. Deși pare greu de crezut, cafeaua nu face decât să deshidrateze organismul.

Alcoolul rămâne mai mult timp în organism FOTO Shutterstock
Alcoolul rămâne mai mult timp în organism FOTO Shutterstock

În perioada sărbătorilor de iarnă, mesele îmbelșugate sunt stropite cu alcool. Alcoolul acționează asupra oamenilor în funcție de mai mulți factori, precum vârsta, greutatea, consumul pe stomacul gol, medicamente administrate, boli de ficat și o cantitate mare băută într-un timp scurt, conform Fanatik.

Deși există persoane pe care consumul de alcool nu le afectează prea tare, altele plătesc scump a doua zi, luptându-se cu mahmureala. Unele dintre cele mai frecvente sunt durerea de cap și greața, întrucât băuturile alcoolice deshidratează organismul și irită mucoasa stomacului.

Fructele bogate în vitamina B și C sunt de mare ajutor în combaterea mahmurelii, iar o metodă ușoară de a le consuma este în sucuri, care conțin fructoză.

Astfel că, dacă ai băut alcool cu o seară în urmă, începe-ți dimineața cu un pahar de suc de portocale, pepene sau grefe.

De asemenea, somnul este cel mai simplu mod de a elimina alcoolul și este bine să te asiguri că ai mâncat înainte și după ce ai băut.

Ca să scoți alcoolul din organism, hidratează-te corespunzător. Mișcarea ajută, căci prin transpirație sunt eliminate toxinele.

Un pahar de vin, de 250 de mililitri, va fi eliminat în trei ore și jumătate. Dar dacă ai băut un litru, atunci vei fi nevoit să aștepți între 7-9 ore.  500 de mililitri de bere consumați într-o oră sunt eliminați în aproximativ două ore, dar dacă au fost băuți în jumătate de oră, timpul de așteptare se va prelungi până la 6 ore.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite