Cum își pun bolile amprenta pe psihicul nostru. Metodele simple prin care îl facem să lucreze pentru vindecare

0
Publicat:

Mintea noastră este cea care de multe ori ne îmbolnăvește. Ca să inversăm procesul e nevoie să ne concentrăm atenția și energia pe gândurile pozitive, iar psihicul va crea sinapsele necesare pentru a ne vindeca și a ne menține apoi sănătoși.

Mintea ne poate îmbolnăvi sau ne poate vindeca FOTO arhivă Adevărul
Mintea ne poate îmbolnăvi sau ne poate vindeca FOTO arhivă Adevărul

Fiecare dintre noi s-a îmbolnăvit de-a lungul vieții de diverse afecțiuni. Acestea ne afectează și psihic și emoțional într-o măsură mai mică sau mai mare. Putem ajunge la depresie și anxietate și chiar la afecțiuni psihice grave dacă nu conștientizăm ceea ce ni se întâmplă și nu acționăm la timp.

„Există intercondiționare între psihic și boală. Când organismul nostru este afectat de o boală, este influențat și psihicul și implicit partea emoțională. Traumele pot fi psihice, emoționale și fizice și se influențează întotdeauna între ele”, explică psihologul Stelian Chivu.

Psihicul fiecăruia dintre noi joacă un rol esențial în sănătatea organismului și în funcție de cât de antrenat sau nu este, poate să grăbească vindecarea sau, dimpotrivă, să amplifice boala. De pildă, o banală viroză poate fi transformată de psihicul nostru în ceva extrem de grav, dacă în subconștient sunt programe negative, precum frica de boală.

Filmele mentale

„Duc efectiv la realizarea unor filme mentale, care încarcă în mintea subconștientă convingeri autolimitative. Acestea vor instala la nivel de creier noi sinapse neuronale specifice bolii, amplificând-o și făcând-o să dureze mai mult și să fie mai greu de vindecat”, arată psihologul Stelian Chivu mecanismul după care funcționează mintea.

Mai pe românește, pe ceea ce ne fixăm atenția și ne consumăm energia, aceea vom obține. Dacă ne sperie boala și o hrănim cu frică, se va amplifica cu siguranță. Dacă gândim pozitiv, focusându-ne pe sănătate și imunitate, mintea va lucra cu aceste programe.

„Vin la cabinet persoane care acuză diferite simptome și stări negative la nivel de plex cardiac. Le explic și înțeleg că problema lor este la nivelul corpului emoțional. Merg la cardiolog, își fac analizele și constată că totul este în regulă. Își conving astfel psihicul că boala, dezechilibrul se manifestă doar la nivel emoțional și la scurt timp se instalează programele de echilibrare și vindecare”, exemplifică psihologul Stelian Chivu.

Deconectarea de la gândurile de boală

De multe ori ne lăsăm influențați de ceea ce auzim în anturaj sau în familie. Este ceea ce în limbaj de specialitate este cunoscut ca stresul de egregor. Așa cum aminteam anterior, putem ajunge ușor la depresie și anxietate, care vor somatiza la scurt timp în corpul fizic, îmbolnăvindu-ne.

Deconectarea de la gândurile de boală este o altă metodă prin care facem psihicul să lucreze pentru vindecare. Asta înseamnă o atitudine, fizică, emoțională și mentală pozitivă, dar și participarea la cursuri și exerciții de autocontrol, sport și ieșit în natură.

„Concentrându-ne pe lumina soarelui ca program mental pozitiv, apare un nivel nou de autoapreciere, autoînțelegere și conștientizare, ce declanșează vindecarea holistică”, este sfatul de urmat al psihologul Stelian Chivu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite