Cum ajută ceapa la prevenirea infarctului miocardic. Alte legume care au acelaşi efect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceapa, usturoiul, prazul şi arpagicul sunt vedete atunci când vine vorba de antioxidanţi. Aceste legume conţin flavonoide, vitamina C, seleniu şi compuşi de sulf cu puternice proprietăţi anticancerigene prin ajutorul dat celulelor de a elimina carcinogenii. Beneficiile nu se reduc la atât.

Potrivit Noii biblii a vitaminelor, farmacologul Earl Mindell susţine că aceste legume pot să ajute de asemenea în prevenirea infarctului de miocard şi a atacului vascular cerebral prin reducerea nivelului de colesterol şi a tensiunii arteriale şi prin prevenirea formării de cheaguri în sânge.

În plus, aceste legume sunt benefice pentru ficat, ajutând la activarea sistemelor enzimatice responsabile de detoxificare. Ele ajută de asemenea în tratamentul alergiilor şi a astmului.

Însă nu suntem obligaţi să consumăm ceapă şi usturoi crud pentru a ne asigura de toate beneficiile furnizate de aceste legume. Chiar şi gătite ele rămân bogate în antioxidanţi. Dacă vrem să scăpăm de mirosul neplăcult al gurii sau de arsuri gastrice putem opta pentru capsule inodore de usturoi.

Tulpinile de usturoi împroaspătează natural respiraţia.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite