Cu ce substanțe chimice erau tratate roșiile în sere în perioada comunistă: mitul agriculturii ecologiste, desființat
0Agricultura comunistă nu era atât de eco așa cum este legenda. Atât roșiile cultivate pe câmp, cât și cele din sere erau tratate cu substanțe periculoase.

Nu doar roșiile cultivate pe câmp erau tratate cu substanțe periculoase, în perioada comunistă, ci și cele din sere, conform unui documentar digitalizat de Cineclic.
În imaginile publicate de Cineclic apar normele de fertilizare a legumelor în sere cu îngrășăminte chimice. Produsele se stropeau atât în perioada de fructificare, dar și înainte de creșterea plantelor.
Conform unui tabel, la dezinfecția chimică din sere se foloseau bromură de metil, Di-Tropex, vapam, nemagon, criptodin, lindatox și sulfat de cupru. Substanțele erau împrăștiate de muncitori care purtau masă de gaze pe față.

Înainte de 1989, pe piață erau admiși maximum opt conservanți și aromatizanți.