Cele mai sănătoase alimente ale toamnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o vară toridă, toamna vine la pachet cu o doză de vitamine şi minerale pe care ţi le pune la dispoziţie prin intermediul fructelor şi legumelor de sezon.

În culori şi gusturi variate, atât fructele, cât şi legumele de sezon îţi vor furniza o porţie bună de sănătate dacă alegi să le incluzi în dieta zilnică.

Bucură-te din plin de toate nutrimentele oferite de natură şi optează pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.

Dovleacul redă stălucirea tenului

Este unul din cele mai bogate alimente ale toamnei în betacaroten şi fibre care îmbunătăţesc digestia. În plus, ajută pielea să-şi recapete strălucirea datorită conţinutului de vitamina A, potasiu şi complexul vitaminic B. Poţi alege să-l consumi copt sau fiert, în salate sau ca desert alături de cei dragi.

Poţi să optezi de asemenea să-l prepari sub formă de piure sau supă-cremă, în smoothie, budincă sau chiar în tocăniţă.

Prunele, remediu împotriva constipaţiei

Vedetele toamnei se bucură de o mare cantitate de fibre indispensabile digestiei mai ales dacă te regăseşti printre persoanele care se confruntă cu un tranzit lent. Dacă alegi să le introduci în alimentaţie, eliminând pe cât posibil făinoasele şi alimentele procesate, vei observa în scurt timp cum organismul tău va deborda de energie.

Sunt indicate pentru buna funcţionare a sistemului nervos tocmai pentru că se bucură de o cantitate semnificantă de potasiu, mangeziu, fier, calciu şi seleniu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte legume şi fructe te ţin departe de boli toamna asta!

Cojile de ouă calmează simptomele gastritei şi ulcerului

Tu ştii care sunt efectele negative ale pilulei de a doua zi?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite