Cele mai bune remedii în constipaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aloe vera este benefică în tratarea constipaţiei, fiind renumită pentru efectele sale laxative
Aloe vera este benefică în tratarea constipaţiei, fiind renumită pentru efectele sale laxative

Una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive, constipaţia apare adesea în timpul sarcinii, după naştere, în urma administrării unor medicamente sau din cauza stilului de viaţă dezechilibrat.

Alimentaţia corespunzătoare, exerciţiile fizice de câteva ori pe săptămână, dar şi unele plante te pot ajuta să tratezi constipaţia.
Plante mici cu efecte puternice

Păpădia

Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu şi în tratarea constipaţiei. Amestecă 2 linguri de rădăcină şi frunze de plantă zdobite cu 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi, dimineaţa, bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă.

Coada-şoricelului

Această plantă are efec laxativ şi îmbunătăţeşte funcţia biliară. Infuzează 1 lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită şi bea câte 1/3 de cană înainte de masă.

Lemnul-dulce

Rădăcina de lemn-dulce are acţiune laxativă şi este folosită, în mod frecevent, pentru a trata constipaţia. Prepară o infuzie dintr-o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce şi o cană cu apă clocotită. Bea câte o jumătate de cană înainte de masă.

Urzica

Frunzele de urzică sunt cunoscute mai puţin în tratarea constipaţiei, însă rezultatele sunt remarcabile atunci când vine vorba despre această afecţiune. Amestecă 2 linguri de plantă cu 3 căni cu apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte şi bea ceaiul în decursul unei zile.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite