Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi. Cei care îl beau spun că are efecte miraculoase pentru slăbire

0
Publicat:

Cu un miros de pământ și un gust amar, ceaiul preferat de mari nume ale fotbalului ar putea fi secretul unei siluete de invidiat, scrie Daily Mail.

Lionel Messi și băutura-minune Arhivă personală
Lionel Messi și băutura-minune Arhivă personală

Infuzia puternică,  îndrăgită în Argentina, unde este mai populară decât cafeaua, nu poate fi comparată cu ceaiurile verzi obișnuite din supermarketuri. Cei care o consumă spun că are efecte miraculoase de pierdere în greutate, vânzătorii lăudându-se că are dubla calitate de a vă face să vă simțiți sătul mai repede și de a vă accelera metabolismul pentru a distruge grăsimile.

Lionel Messi a devenit un fel de ambasador al băuturii, postând deseori fotografii cu el și cu o cană în care se află băutura din frunzele măcinate ale plantei yerba mate. Până și David Beckham, coproprietar al actualului club al lui Messi, a fost convins să o încerce. El a postat pe Instagram o fotografie cu el însuși sorbind maté printr-o bombilla, cu explicația: „Dacă este suficient de bun pentru Leo“.

Maté oferă un impuls energetic similar cu cel al cafelei.

Pe lângă faptul că obțineți un impuls de energie, schimbarea ceștii de cafea de dimineață cu maté vă poate ajuta să pierdeți câteva kilograme.  Iar cercetătorii din Brazilia au declarat în 2019 că băutura verde are proprietăți "anti-obezitate".

 David Beckham Instagram
David Beckham Instagram

Un studiu sud-coreean din 2015 a constatat că persoanele supraponderale care au luat capsule de yerba maté în fiecare zi dau jos repede kilogramele în plus. Și alte studii au scos la iveală beneficii similare. De exemplu, un studiu realizat în 2018 în Norvegia a testat suplimentul pe 11 cicliști de sex masculin și a constatat că a crescut cantitatea de grăsime arsă în timpul exercițiilor fizice.

Dar, deși este plin de antioxidanți și de alți stimulenți, efectele de pierdere în greutate ale băuturii maté ar putea fi datorate și cofeinei, potrivit dieteticianului Dr. Duane Mellor, de la Universitatea Aston.

Acesta a declarat că „A fost publicat un studiu care a analizat metabolismul grăsimilor legat de exercițiile fizice, folosind tineri care erau considerați a avea o greutate corporală sănătoasă“.

Maté este, de asemenea, bogat în polifenoli, compuși puternici din fructe și legume care, potrivit unor studii, stimulează metabolismul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite