Ce schimbări au loc în organism dacă mănânci avocado zilnic

0
Publicat:

Avocado este, fără îndoială, cel mai popular fruct. Acesta are proprietăți nutritive extrem de hrănitoare și grăsimi sănătoase. În plus, este bogat în fibre, magneziu și vitamina K, relatează Parade.

Este recomandat să consumați o treime dintr-un avocado. FOTO Shutterstock
Este recomandat să consumați o treime dintr-un avocado. FOTO Shutterstock

Dieteticienii susțin că este în regulă să mănânci avocado zilnic. Dieteticianul și expertul în sănătate intestinală Kim Kulp susține că este recomandat să consumați o treime dintr-un avocado. Dieteticianul Stephanie Wells susține că a mânca un avocado întreg în loc de o treime nu este nesănătos, însă este necesar să vă asigurați că veți consuma proteine și carbohidrați pe parcursul zilei, astfel încât dieta să fie echilibrată. 

Iată ce impact are consumul zilnic de avocado asupra organismului: 

Mai multă energie 

În cazul în care integrați avocado la micul dejun s-ar putea să constatați că, dintr-o dată, aveți mai multă energie. Un avocado are patru grame de proteine, 30 g de grăsimi, 13 g de fibre și 17 g de carbohidrați, substanțe nutritive care vă oferă energie. 

Stephanie Wells afirmă că avocado este și super sățios, ceea ce înseamnă că te vei simți sătul mai mul timp. În plus, Wells recomandă să consumați avocado cu o omletă din tofu sau cu pâine prăjită din cereale integrale. 

Digestie mai bună 

Consumul unui avocado în fiecare zi poate fi benefic pentru sănătatea intestinelor datorită conținutului său de fibre", a declarat Wells. Aceasta a explicat că o dietă bogată în fibre poate crește diversitatea bacteriilor bune din intestin. Acest lucru are multe beneficii, inclusiv o digestie mai bună, un sistem imunitar puternic și riscuri mai mici de boli cronice, precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și unele tipuri de cancer. 

Totuși, există unele persoane pentru care consumul de avocado ar avea un impact negativ asupra sănătății intestinelor. Kim Kulp a explicat că avocado conține sorbitol, care poate afecta persoanele cu sindromul colonului iritabil. Din acest motiv, este recomandat să consumați circa două linguri de avocado. 

Sănătatea inimii se va îmbunătăți 

Acest lucru se datorează faptului că fibrele și grăsimile nesaturate din avocado sunt ambele legate de scăderea colesterolului LDL. Păstrând acest colesterol „rău" la un nivel scăzut, puteți preveni creșterea tensiunii arteriale, lucru care, reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.  

Sănătatea ochilor 

Avocado este o sursă bună de luteină și zeaxantină, de aceea consumul unei porții de avocado în fiecare zi poate ajuta la păstrarea sănătății ochilor în timpul procesului de îmbătrânire", a declarat Wells. 

Este recomandat să consumați avocado cu ouă și spanac, alte două alimente bogate în luteină și zeaxantină. 

Stare de bine 

Alimentația are un efect puternic asupra stării noastre de spirit și a sănătății mentale. Avocado ajută la combaterea depresiei. Grăsimile mononesaturate din avocado ajută la „hrănirea” creierului. 

Fiind un aliment cu un nivel glicemic scăzut, avocado ajută, de asemenea, la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea schimbărilor de dispoziție. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite