Ce nu ştiai despre fructele uscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele se regăsesc pe piaţă atât în formă proaspătă, cât şi uscată. Ambele variante îţi oferă un plus de vitamine, minerale şi energie. Iată de ce este bine să consumi şi fructe uscate.

Proprietăţile fructelor sunt adesea puse în pericol de adaosul de zahăr, deloc prietenos cu sănătatea ta. Motiv pentru care atunci când vrei să consumi fructe uscate trebuie să citeşti cu atenţie pe ambalajul lor

În plus, trebuie precizat şi faptul că fructele uscate au o valoare energetică mult mai mare decât cea a fructelor proaspete. Din pacate, s-a observat că pentru mai buna lor păstrare fructele uscate conţin sulfiţi, care în timp pot perturba grav mai ales  funcţionarea normală a aparatului digestiv.

Stafidele, o altă formă a strugurilor

Având un conţinut de aproximativ 70% fructoză pură, stafidele sunt considerate ca fiind o sursă ideală de fibre, antioxidanţi, vitamine, dar şi minerale,fier, potasiu şi calciu.

Deci, iată cum un fruct atât de mic oferă o doză atât de mare de sănătate şi vitalitate.

Stafidele consumate cu regularitate te vor ajuta să menţii masa osoasă sănătoasă, să eviţi anemia şi mai ales constipaţia.

Prunele, sursă de vitamine

Uscarea fructelor te ajută să te bucuri de ele pe tot parcursul anului. La fel se întâmplă şi în cazul prunelor. Acestea au capacitatea de a stimula tranzitul intestinal şi de a facilita procesul de slăbire.

Află pe Clicksanatate.ro care dintre fructele uscate combate constipaţia!

Remediu cu piper pentru stimularea creşterii părului

Întrebuinţări mai puţin ştiute ale lămâilor

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite