Cum să combaţi răceala într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere de cap, frisoane, senzaţie de moleşeală? Încă de la primele simptome combate răceala cu aceste mici trucuri!

Începe-ţi dimineaţa cu un duş fierbinte. Acest prim pas îţi va îndepărta senzaţia de frig şi te va ajuta să descongestionezi căile nazale.

Ai grijă totuşi ca apa să nu fie extrem de fierbinte, deoarece îţi va cauza leziuni ale pielii.

Foloseşte plante aromatice. Poţi opta pentru un săculeţ din tifon în care să adaugi levănţică, iasomie, muşeţel sau orice altă plantă preferi, ba chiar şi câteva picături de ulei esenţial. Atârnă-l sub jetul de apă. În felul acesta te vei răsfăţa cu un veritabil moment de spa chiar la tine acasă încă de la prima oră a dimineţii.

Nu sări peste micul dejun

Alimentaţia este poate cel mai important pion în menţinerea sănătăţii tale, astfel că se recomandă ca dimineaţa să optezi pentru o veritabilă doză de vitamina C luată din fructe de pădure sau portocale, ambele variante fiind extrem de bogate în antioxidanţi.

Poţi să adaugi 2-3 cm de ghimbir, să le transformi într-un delicios smoothie, piure de fructe sau să le consumi ca atare.

Apelează la o inhalaţie, de preferat pe la prânz, înainte de a servi următoarea masă. Astfel, îţi vei descongestiona şi mai bine sinusurile şi vei evita durerea de cap. În apa pentru inhalaţie poţi să adaugi câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sau de pin.

Află pe Clicksanatate.ro ce te ajută să scapi de răceală într-un timp mai scurt!

Combinaţii de ingrediente pentru a-ţi albi dantura acasă

Legătura dintre sinuzită şi oţetul de mere

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite