Ce boli poate provoca somnul insuficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care nu se odihnesc suficient, în special dacă dorm mai puţin de 7 ore pe noapte sunt mai predispuse la obezitate.
Persoanele care nu se odihnesc suficient, în special dacă dorm mai puţin de 7 ore pe noapte sunt mai predispuse la obezitate.

Pierzi nopţile adesea, ai insomnii sau dormi sub 7 ore pe noapte? Dacă ai luat şi în greutate, este posibil ca lipsa odihnei să fie cauza. Privarea de orele necesare pentru somn, pe o perioadă mai lungă de timp, te predispune şi la alte probleme de sănătate.

Obezitate, din cauza creşterii apetitului

Există cercetări care spun că persoanele care nu se odihnesc suficient, în special dacă dorm mai puţin de 7 ore pe noapte sunt mai predispuse la obezitate, faţă de celei care au un somn de 8 ore. Organismul persoanelor care nu se odihnesc suficient secretă mai mult cortizol, răspunzător pentru apariţia stărilor de stres.

Drept urmare, pot avea o poftă de mâncare mai mare, încât să ajungă să le fie foame mai des, deci să consume mai multe calorii şi să se îngraşe. De asemenea, poate creşte şi nivelul grelinei, un hormon care stimulează apetitul, ceea ce înseamnă că eşti predispus să mănânci mai mult.

Hipertensiune arterială

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei Americane de Cardiologie, bărbaţii care nu au parte de odihnă sufientă au  un risc cu 80% mai mare  să sufere de hipertensiune faţă de cei care dorm normal. Studiul a fost efectuat la Şcoala de Medicină Harvard, pe 784 de voluntari, cu vârsta de peste 65 de ani. Acestora le-a fost monitorizat somnul pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Găseşti pe Clicksanatate.ro mai multe motive să dormi peste 6 ore pe noapte!

Cauze ale subţierii firelor de păr

4 motive să incluzi smochinele mai des în dietă

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite