Ce alimente sunt indicate când este caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă îţi place pepenele, fie galben, fie roşu, ambele variante sunt indicate a fi consumate pe vreme caniculară.
Dacă îţi place pepenele, fie galben, fie roşu, ambele variante sunt indicate a fi consumate pe vreme caniculară.

Cu cât este mai cald afară cu atât mai greu este să te decizi ce anume să mănânci astfel încât să ai energia necesară pentru a te mobiliza pe tot parcursul zilei.

Alimentaţia joacă un rol esenţial în buna funcţionare a organismului tău. Mai ales pe vreme caniculare este indicat să acorzi o atenţie sporită acestui domeniu, deoarece există pericolul ca alimentele să se altereze mai uşor şi în felul acesta vei fi expus mai uşor problemelor digestive.

Pentru a evita o astfel de situaţie îţi recomandăm anumite alimente spre a le consuma, alimente cu un conţinut mai mare de apă, nu atât de uşor de perisabile şi uşoare de digerat.

Castravetele asigură hidratarea organismului

O sursă bună de vitamina C, indicaţi a fi consumaţi mai ales atunci când temperaturile de afară sunt în creştere. Optează pentru o salată de castraveţi la care să adaugi pătrunjel din plin, mărar, zeama de la o lămâie, avocado şi spanac.

Spanacul îţi va aduce un aport bun de magneziu şi luteină, substanţe benefice pentru a-ţi proteja pielea de arsurile solare.

O salată uşoară pentru sistemul tău digestic, plină de vitamine şi minerale, va avea grijă de silueta ta şi îţi va asigura energia necesară pentru a duce la bun sfârşit toate acţiunile tale din ziua în curs.

Pepenele, fructul sezonului

Fie că îţi place pepenele galben sau roşu, ambele variante sunt indicate a fi consumate pe vreme caniculară. Ambele fructe conţin foarte multă apă, au un aport semnificativ de vitamine şi minerale. Te vor ajuta să te răcoreşti şi vor contribui substanţial la menţinerea frumuseţii tale şi a sănătăţii tractului digestiv.

Este bine să nu faci totuşi exces de consum mai ales dacă nu vrei să stai toată ziua cu grija dusului la toaletă, pepenele roşu mai ales are un puternic efect diuretic dacă este consumat abuziv.

În rest poţi să optezi pentru un smoothie din pepene roşu, cu gheaţă şi mentă din plin.

Află pe clicksanatate.ro ce să mănânci pentru a-ţi reduce temperatura corporală!

Aşa tratezi arsurile!

Cum să recunoşti simptomele muşcăturii de căpuşă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite