Ce alimente sunt de evitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Importanţa unei diete sănătoase a fost subliniată de nenumărate ori nu doar de medicii nutriţionişti. Practic, suntem ceea ce mâncăm, oricât de greu ne-ar fi să acceptăm acest lucru.

Dieta sănătoasă şi variată bogată în fructe, legume, cereale integrale, seminţe, nuci, fasole, leguminoase, ouă şi peşte gras asigură nutrimentele esenţiale de care are nevoie un organism sănătos.

Dr. Marilyn Glenviile, specialistă britanică în nutriţie, membră a Societăţii Regale de Medicină din Marea Britanie, a întocmit o listă de alimente care sunt de evitat dacă vrem să ne menţinem greutatea normală şi strea de sănătate.

Astfel, alimentele de tip fast-food, prajelile, care conţin grăsimi trans şi cărnurile procesate – cârnaţi, hamburgheri – sunt de ocolit, mai ales de femeile însărcinate.

Cărnurile nepreparate, carnea de pasăre şi peşetele pot cauza toxiinfecţii alimentare, la fel ca şi ouăle crude, mai ales pe timpul verii. Aceste alimente pot conţine Salmonella, o bacterie care duce la diaree, vărsături şi stare de rău.

Alimentele care potr determina apariţia unor boli sunt şi pateurile deja preparate şi brânza nepasteurizată sau cu mucegai. Acceptabile sunt brânza de vaci şi cea maturată.

Dulciurile, ciocolata, alimentele procesate, băuturile carbogazoase sunt bogate în carbohidraţi rafinaţi şi nu au nicio valoare nutritivă. Dacă nu putem renunţa totuşi la dulciuri, atunci este recomandabil să diminuăm cantitatea şi să le aelegem pe cele care nu conţin conservanţi, îndulcitori artificiali şi coloranţi.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite