Ce afecțiuni poți trata cu ceai de cuișoare. Beneficii neașteptate pentru sănătate

0
Publicat:

Consumul de ceai de cuișoare este o modalitate revigorantă și delicioasă de a spori aportul de nutrienți și de a trata în mod natural anumite afecțiuni. De la digestie, la slăbit sau chiar la eliminarea unor paraziți, cuișoarele sunt benefice la o mulțime de afecțiuni.

Cuișoarele au efecte benefice
Cuișoarele au efecte benefice

Ceaiul de cuișoare se prepară din mugurii de flori uscați și măcinați ai arborelui Syzygium aromaticum. Aceste cuișoare uscate au o aromă picantă și înțepătoare care le face foarte populare ca ingredient în deserturi și produse de patiserie, precum și în mâncăruri savuroase.

Cuișoarele în sine sunt o sursă bogată de eugenol, un antioxidant puternic, dar și alți nutrienți cum sunt vitamina C, flavonoide, fibre, calciu și anumiți acizi grași omega-3. Ceaiul de cuișoare a fost folosit timp de secole în multe țări, în medicina tradițională.

Șapte beneficii ale ceaiului de cuișoare

Cuișoarele au o serie de beneficii pentru sănătate, de la digestie, febră, afecțiuni cutanate etc.

  • Benefice în cazul infecțiilor sinusale

Studiile au constatat că acest ceai și ingredientele sale active pot ajuta la ameliorarea inflamației din sinusuri, abordând în același timp și infecția de bază care cauzează simptomele.

  • Ajută la digestie

Atunci când bei acest ceai, poate crește producția de salivă și de sucuri gastrice, ambele necesare pentru o digestie eficientă. Acest lucru poate accelera mișcarea peristaltică și ar putea scădea riscul de constipație sau inflamație la nivelul intestinului.

  • Reduce febra

Proprietățile antiinflamatorii naturale ale acestui ceai îl fac să fie o modalitate ideală de a învinge febra. De generații întregi a fost administrat pentru a pune sistemul imunitar în mișcare și a reduce febra.

  • Poate reduce paraziții intestinali

Ceaiul de cuișoare poate avea abilități antibacteriene, antifungice și antiparazitare, astfel că în acele părți ale lumii unde paraziții intestinali sunt încă o problemă majoră, acest ceai rămâne foarte popular.

  • Ajută la artrită

Abilitățile antiinflamatorii și analgezice ale eugenolului sunt bine cercetate, iar acesta a fost legat de mai puțin disconfort și durere la nivelul articulațiilor pentru cei care suferă de artrită reumatoidă. Acest lucru ar putea fi eficient atât cu aplicații orale sau topice ale acestui ceai.

  • Ajută la pierderea în greutate

Orice ceai care poate stimula metabolismul și poate furniza nutrienți cheie poate ajuta la pierderea în greutate, iar ceaiul de cuișoare nu face excepție.

  • Benefic pentru sănătatea pielii

Cu posibilii antioxidanți puternici din acest ceai, stresul oxidativ poate fi încetinit, împreună cu apariția ridurilor, a petelor de vârstă și a imperfecțiunilor.

Efecte secundare

Există unele efecte secundare ale consumului de ceai de cuișoare, în special în cantități excesive, scrie Organic facts. Așa că, atenție, atunci când folosiți acest ceai. Consumat în exces, ar putea să apară simptome precum:

  • Posibile complicații în timpul sarcinii
  • Tulburări gastrointestinale
  • Dureri musculare
  • Slăbiciune
  • Semne de boală, cum ar fi frisoane, febră, tuse
  • Respirație dificilă

De asemenea, există persoane care sunt alergice la cuișoare și, deși cele mai multe efecte secundare apar atunci când mănânci direct cuișoare, acest ceai poate fi totuși periculos pentru cei care au un sistem sensibil.

Este, de asemenea, nerecomandat persoanelor care au probleme de coagulare a sângelui. Vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga acest ceai în dietă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite